Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev potrebuje družine

Ana Rupar
Za vas pišejo:
Ana Rupar, Mojca Purger
Objava: 06. 07. 2022 / 07:56
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 08:17
Cerkev potrebuje družine
Svetovno srečanje družin v Rimu. FOTO: Ana Rupar

Cerkev potrebuje družine

Pod geslom Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti je med 22. in 26. junijem v Rimu potekalo 10. svetovno srečanje družin.

S svetovnim srečanjem družin se je sklenilo leto družine, ki ga je papež Frančišek razglasil na praznik sv. Jožefa, 19. marca 2021. Geslo leta družine je bilo »Hoditi z družinami«, navdihovala ga je apostolska spodbuda Radost ljubezni. Srečanja družin se je v Vatikanu udeležilo približno 2000 delegatov iz 120 držav. Zaradi pandemičnih okoliščin je bilo srečanje okrnjeno v primerjavi s predhodnim v Dublinu, kjer se je pred štirimi leti zbralo okoli 130.000 delegatov. Je pa bilo tokrat celotno srečanje mogoče v neposrednem prenosu v več jezikih spremljati prek YouTube kanala Diocesi di Roma.

Iz Slovenije so se ga udeležili ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar, duhovnik in vodja pastorale družin koprske škofije Rafko Klemenčič, Luka Mavrič z Urada za družino Nadškofije Ljubljana ter zakonca Murko iz Maribora. »Lepo je videti isto skrivnost, ki se dogaja po vsem svetu,« je poudaril škof Šuštar. »Ob nas so sedeli družina iz Čila, za nami so bili verniki iz Sl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh