Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Indiji – znamenje blagoslova in ozdravljenja za vse

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 14. 06. 2023 / 07:49
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2023 / 08:36
Cerkev v Indiji – znamenje blagoslova in ozdravljenja za vse
Stanislaus Allaj, jezuit. FOTO: Tatjana Splichal

Cerkev v Indiji – znamenje blagoslova in ozdravljenja za vse

Pogovor z indijskim jezuitom p. Stanislavom Allajem DJ o osebni poklicanosti, življenju družbe in Cerkve v večinsko hindujski državi z najštevilnejšim prebivalstvom na svetu.

Vsakih nekaj let se predstavniki jezuitskih provinc vsega sveta zberejo v španski Loyoli, domačem kraju ustanovitelja sv. Ignacija, da bi si izmenjali izkušnje in se skupaj soočili z izzivi reda v sodobnem času. Iz Slovenije je bil navzoč p. Damjan Ristić, veliko indijsko provinco Andhra Jesuit pa je zastopal p. dr. Stanislaus Subbareddy Alla DJ, profesor na jezuitski Teološki fakulteti Vidyajyoti v Delhiju in avtor strokovnih člankov, ki se je za nekaj dni počitka ustavil v Sloveniji.

V vaši domači družini niso vsi kristjani …

Moje ime dobro predstavi moje družinske korenine. Alla je indijski priimek moje matere, to je beseda v njenem jeziku Telugu, čeprav nekaterim zveni muslimansko. Stanislav je poljsko krščansko ime, Subbareddy pa je ime mojega starega očeta, ki je bil hindujec. Rodil sem se v gozdnatem predelu v Warangalu, v zvezni državi Andra Pradeš na jugovzhodu Indije, natančneje v njeni severni provinci Telangana, ki je pred nekaj leti postal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh