Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Česa Marija ni naredila [KOLUMNA]

Za vas piše:
Luka Mavrič
Objava: 29. 04. 2024 / 00:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.04.2024 / 06:10
Česa Marija ni naredila [KOLUMNA]
Luka Mavrič. FOTO: Tatjana Splichal

Česa Marija ni naredila [KOLUMNA]

Pred nami je maj, Marijin mesec, kot radi rečemo. Iz evangelijev bolj ali manj poznamo besede, ki jih je Marija izrekla, in vemo za njena dejanja. Tukaj pa želim pozornost usmeriti v to, česar Marija ni naredila, pa bi običajen človek naredil.

Najprej pade v oči, da je ob angelovem oznanjenju sicer hotela razumeti, kako naj bi se to zgodilo. Lahko bi vztrajala, da si zasluži obsežnejšo razlago, če jo je Bog že izbral za mater svojemu Sinu. Pa je dojela, da se od nje pričakuje predvsem zaupanje. S svojo privolitvijo je vnaprej podpisala nepopisan list svojega življenja, ne da bi pravzaprav vedela, kaj jo čaka.

Druga stvar je, da Marija svojega »stanja« pred zaročencem Jožefom ni opravičevala. Zavedala se je, da bi jo moral Jožef naznaniti učiteljem postave in da jo čaka kamenjanje. Vendar se ni čutila dolžno, da bi mu razlagala, da ni tako, kot je videti. Zaupala je, da bo Bog »spreobrnil« Jožefa in mu vse pojasnil, če bo On tako hotel.

Ob tem pomislim, koliko naporov zakonci namenjamo temu, da bi svojemu sozakoncu dopovedali, da se moti; da ni tako, kot je videti; da bi mu odprli oči ... Radi vidimo, da se življenje odvija po naših pričakovanjih. Marija pa se ni čutila dolžno, da bi bodočemu možu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh