Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Česnova kremna juha

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 20. 09. 2023 / 08:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2023 / 08:26
Česnova kremna juha
Česnova kremna juha s popečenimi kruhki. FOTO: Tatjana Splichal

Česnova kremna juha

Čebulo na drobno sesekljamo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Česen olupimo. Za okrasitev shranimo 5 strokov česna (narežemo na tanke lističe), ostalega bomo porabili za juho. Žemlji narežemo na tanjše rezine. V loncu segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo in jo nekaj časa pražimo. Dodamo krompir in česen v strokih, na hitro popražimo, prilijemo 2 l vode in solimo z 2 žličkama soli. Ko juha zavre, jo kuhamo še 20 minut. Medtem ko se juha kuha, rezine žemlje popečemo na maslu. Ko je juha kuhana, ji dodamo smetano za kuhanje in kuhamo še 3 minute. Po potrebi jo dosolimo, umaknemo z ognja, in zmeljemo s paličnim mešalnikom.

V 1 dl olja na hitro ocvremo lističe česna do svetlo rumene barve.

Česnovo juho prelijemo na krožnike. V sredino damo dve rezini žemlje, popečeni na maslu. Na rezini damo nekaj ocvrtih lističev česna in polijemo z žličko olja, v katerem smo ocvrli česen. Preostale rezine žemlje postrežemo posebej v skodelicah.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh