Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čili z mesom

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 12. 10. 2022 / 06:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2022 / 15:14
Čili z mesom
Chili con carne, Kuha Marko Čižman. FOTO: Tatjana Splichal

Čili z mesom

Predpriprava: Če rdeči fižol skuhamo sami, ga čez noč namočimo. Zjutraj vodo odlijemo in skuhamo skoraj do mehkega.

Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na srednje velike kose. Česen sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo sesekljan česen in popražimo, da zadiši. Dodamo mleto meso in ga med mešanjem dobro prepražimo. Dodamo paradižnikov koncentrat, kumino, papriko v prahu, lovorov list, sol. Po nekaj minutah dodamo pelate v koščkih in na majhne koščke narezano papriko ter po želji začinimo s poprom in ne preveč pekočim svežim čilijem. Če tega nimamo, lahko dodamo nekaj ščepcev čilija v prahu. Prilijemo toliko vode, da dobimo primerno gostoto, nato pa jed na majhnem ognju pokrito kuhamo približno eno uro in pol. Čili z mesom med kuhanjem večkrat dobro premešamo. Po uri in pol dodamo rdeči fižol iz pločevinke, ki ga pred tem speremo pod tekočo vodo in odcedimo. Dobro premešamo in kuhamo še približno 30 minut. Če se nam zdi potrebno, prilijemo še malo vroče vode.

Pripravljen čili z mesom postrežemo v globoke krožnike ali skodelice....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh