Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čili z mesom in sladoled

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 12. 10. 2022 / 06:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2022 / 15:08

Čili z mesom in sladoled

Čili z mesom in sladoled
Limonin sladoled, Kuha Marko Čižman. FOTO: Tatjana Splichal

Limonin sladoled

Sestavine za 6 oseb:

4 limone (ena naj bo ekološka); lahko 2 limoni in 2 limeti

1 l vaniljevega sladoleda

1 vaniljev sladkor (10 g)

papir za peko

Po želji dodamo še 2 žlici sesekljanega limoninega ali pomarančnega citronata (koščki kandirane limone ali pomaranče).

Predpriprava: eno limono (ali limeto) narežemo na tanke kolobarje. Kolobarje pomočimo v vaniljev sladkor, položimo na papir za peko in damo v zamrzovalnik.

Priprava sladoleda: 2 limoni ožamemo in zlijemo v srednje veliko skledo, ki drži vsaj liter. Naribamo lupino ekološke limone (neškropljena). Lupino primešamo v limonin sok. Oribano limono prerežemo na pol in obrežemo njen beli del kože, da dobimo samo sočni del. Tega narežemo na ploščice, te pa na drobne koščke, ki jih primešamo k limoninemu soku in naribani lupini. To damo kar v skledi za ½ ure v zamrzovalno skrinjo....

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh