Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cimetov sladoled

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 14. 07. 2021 / 14:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 14:44
Cimetov sladoled

Cimetov sladoled

  • 1 l vaniljevega sladoleda
  • 2 jabolki
  • 2 žlički cimeta
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice celih orehovih jedrc

V hladilnik damo hladiti prazno dvolitrsko kovinsko posodo. Jabolki olupimo, odstranimo peščišče, narežemo na kocke in pokrito dušimo na ½ dl vode. Dodamo žličko sladkorja ter 2 žlički cimeta in dušimo do mehkega (če je zmes presuha, ji lahko dodamo žlico ali dve vode). Odstavimo s plošče in dodamo žlico masla, premešamo in dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom. Nato maso dobro ohladimo. Orehova jedrca grobo narežemo z nožem. Tik pred postrežbo naložimo sladoled v ohlajeno kovinsko posodo, dodamo orehe ter na hitro zmešamo s spasirano jabolčno maso. Takoj postrežemo.

Še namig: Sladoled lahko pripravimo tudi vnaprej. Ko ga zmešamo, ga zložimo nazaj v škatlo za sladoled in shranimo v skrinjo do postrežbe.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh