Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cimetov sladoled

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 14. 07. 2021 / 14:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 14:44

Cimetov sladoled

Cimetov sladoled
  • 1 l vaniljevega sladoleda
  • 2 jabolki
  • 2 žlički cimeta
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice celih orehovih jedrc

V hladilnik damo hladiti prazno dvolitrsko kovinsko posodo. Jabolki olupimo, odstranimo peščišče, narežemo na kocke in pokrito dušimo na ½ dl vode. Dodamo žličko sladkorja ter 2 žlički cimeta in dušimo do mehkega (če je zmes presuha, ji lahko dodamo žlico ali dve vode). Odstavimo s plošče in dodamo žlico masla, premešamo in dobro zmeljemo s paličnim mešalnikom. Nato maso dobro ohladimo. Orehova jedrca grobo narežemo z nožem. Tik pred postrežbo naložimo sladoled v ohlajeno kovinsko posodo, dodamo orehe ter na hitro zmešamo s spasirano jabolčno maso. Takoj postrežemo.

Še namig: Sladoled lahko pripravimo tudi vnaprej. Ko ga zmešamo, ga zložimo nazaj v škatlo za sladoled in shranimo v skrinjo do postrežbe.

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close