Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Da bi bili voditelji, ki so za ljudstvo pripravljeni dati življenje« [FOTO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 01. 04. 2022 / 13:02
Oznake: Cerkev, Dogodek, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2022 / 13:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Da bi bili voditelji, ki so za ljudstvo pripravljeni dati življenje« [FOTO]
Praznovanje 32 let ZSKSS. FOTO: Marko Rus

»Da bi bili voditelji, ki so za ljudstvo pripravljeni dati življenje« [FOTO]

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) praznuje obletnico svoje ustanovitve. Sveto mašo v zahvalo za 32 let delovanja je sinoči cerkvi sv. Štefana v Štepanji vasi daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Stanislav Zore.

»V tem nocojšnjem večeru praznovanja prosim dragega Boga, da bi iz vas delal takšne voditelje, najprej v vaših skavtskih vrstah – voditelje, ki nosijo svojo skupino, svoj steg v srcu – in potem v družinskem, družabnem in političnem življenju. Da bi bili voditelji, ki so za ljudstvo pripravljeni dati svoje življenje. Hvala vam za to pripravljenost in naj jo Bog blagoslovi, da bo – čeprav bo morda kdaj nekoliko zanihala – znova našla trdnost, kakor Mojzes, Jezus, in kakor toliki pred vami,« je zbrane skavte nagovoril nadškof Stanislav Zore.

Ob tej priložnosti so skavti za javnost prvič odprli vrata nove skavtske hiše, ki je trenutno v fazi zunanje ureditve, do zaključka gradnje jih čaka še kar nekaj dela.

Hišo gradijo s pomočjo darov ljudi dobre volje, njihovo delo lahko podprete z SMS sporočilom SKAVTI5 ali SKAVTI10 na 1919 ali drugimi oblikami pomoči.

Kupi v trgovini

Mladina
Čudo (mehka vezava)
Za mladino
18,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh