Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dal bi življenje za otroke

Za vas piše:
Ana Vogrinčič
Objava: 30. 10. 2023 / 17:01
Oznake: Cerkev, Svet, Vera
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 31.10.2023 / 01:22
Dal bi življenje za otroke
Nadškof Pierbattista Pizzaballa je na cvetno nedeljo blagoslovil Jeruzalem z relikvijo sv. Križa. FOTO: Ammar Awad/ Reuters

Dal bi življenje za otroke

Jeruzalemski patriarh Pierbattista Pizzaballa.

Ena izmed pomembnih osebnosti, ki so se znašle v torišču dogajanja v kontekstu trenutnih spopadov na območju Izraela in Gaze, je italijanski kardinal in jeruzalemski patriarh latinske Cerkve Pierbattista Pizzaballa.

Izredna zgodovinska zapletenost in občutljivost situacije se kažeta tudi v teži besed, ki jih izrekajo nosilci odgovornosti, in ki nemudoma lahko sprožijo bodisi pomiritev bodisi poslabšanje odnosov, zato je njegova funkcija v teh trenutkih na še posebej veliki preizkušnji.

Izbruh vojne

Ob nepričakovanem napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra letos so denimo krščanski voditelji podali izjavo, v kateri so zapisali, da »nas naša vera, ki temelji na naukih Jezusa Kristusa, sili, da se zavzemamo za prenehanje vseh nasilnih in vojaških dejavnosti, ki škodujejo palestinskim in izraelskim civilistom«.

Izjava je sprožila takojšnji odziv izraelskega veleposlaništva pri Svetem sedežu, ki se je pritožilo nad »jezikovnimi dvoumnostmi in izrazi,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh