Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan vojaškega vikariata pri Mariji Pomagaj na Brezjah

Za vas piše:
T. M.
Objava: 19. 09. 2021 / 13:57
Oznake: Cerkev, Maša, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2021 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dan vojaškega vikariata pri Mariji Pomagaj na Brezjah
Somaševanje je na trgu pred brezjansko baziliko vodil vojaški vikar Matej Jakopič. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje.

Dan vojaškega vikariata pri Mariji Pomagaj na Brezjah

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske vsako leto ob dnevu Vojaškega vikariata priromajo k Mariji Pomagaj na Brezje. Tudi letos je nekaj vojakov peš priromalo iz vojašnice v Kranju.

Slovesno sveto mašo je že danes ob 10. uri na trgu pred baziliko Marije Pomagaj daroval vojaški vikar Matej Jakopič. Somaševali so še Robert Bahčič, rektor brezjanske bazilike, namestnik vojaškega vikarja Milan Pregelj in p. Vito Muhič, vojaški kaplan. 

»Slovesnosti sta se udeležila tudi Mirko Klobučar, asistent duhovne oskrbe v Policijskem vikariatu, in Primož Kumin, predstavnik Evangeličanske cerkve. Pri sveti maši je pel Moški pevski zbor Razpotje Col, ki ga vodi Martina Peljhan,« so zapisali na spletni strani Marija Pomagaj Brezje. 

FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje.

Tretja nedelja v mesecu septembru je vedno rezervirana za dan Vojaškega vikariata. Letos se že osmo leto zbirate tukaj, pri Mariji Pomagaj na Brezjah. Pomen vikariata je, da zagotavlja duhovno oskrbo pripadnikom slovenske vojske doma in tudi v tujini. Organizira duhovna in verska srečanja, eno izmed takšnih srečanj je tudi danes na Brezjah. (Robert Bahčič) 

FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje.

Hvala vam, dragi vojaki in vojakinje, da po službeni dolžnosti ne gledate samo nase, kajti v vojski je eden nihče. Je vedno team, je vedno oddelek, je vedno vod, je vedno četa, je vedno bataljon, je vedno brigada, nikoli sam. In hvala vam, da imate čut drug za drugega in družbeno odgovornost, da zagotavljate mir, ki je blaginja. Naj vas Gospod varuje še naprej! (Matej Jakopič) 

Svete maše se je udeležil tudi minister za obrambo Matej Tonin z družino. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje.

Zakaj duhovna oskrba v vojski? Ljudje smo različnih karakterjev in zmožnosti, vojna nas razčloveči in vera je edino, kar nam v teh trenutkih ostane. Bog nam v tem trenutkih stoji ob strani. Zahvala vikariatu, hvala vsem, da ste prišli, prosimo našo Marijo, da nam pomaga pri vseh izzivih. (Matej Tonin) 


Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh