Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Delite drobtine na vsakem koraku«

Za vas piše:
Simon Dvornik
Objava: 28. 03. 2023 / 06:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2023 / 08:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Delite drobtine na vsakem koraku«
FOTO: Škofijska karitas Novo mesto

»Delite drobtine na vsakem koraku«

V soboto, 25. marca, je Škofijska karitas Novo mesto z občnim zborom proslavila delo sodelavcev in prostovoljcev mreže Karitas v letu 2022. Dogodek smo začeli s sveto mašo v cerkvi sv. Mihaela v Šmihelu, kjer je generalni vikar Peter Kokotec navzoče v pridigi nagovoril glede pomembnosti in dragocenosti dela za osebe v stiski ter se zahvalil za ta neprecenljivi dar, ki ga družina Karitas daje družbi.

V letu 2022 so prostovoljci Škofijske karitas Novo mesto opravili 27.371 prostovoljnih ur na 25 župnijskih Karitas. S sodelavci škofijske Karitas so prostovoljci župnijskih Karitas razdelili prek 236 ton materialne pomoči. S plačilom za najnujnejše življenjske stroške so v skupni vrednosti 105.329,24 evrov pomagali 311 družinam. V sklopu aktivnosti psihosocialne pomoči so to nudili več kot 9000 osebam. Dejavnosti izobraževanja in družabništva (program Dnevna sob)a se je v letu 2022 udeležilo prek 3500 oseb.

Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič. FOTO: Škofijska karitas NM

Posebnost leta 2022 je bil vsekakor začetek vojne v Ukrajini. Škofijska karitas Novo mesto je s psihosocialno, materialno in finančno pomočjo pomagala okoli 200 ukrajinskim državljanom. Vključeni so bili tudi v izobraževalni program in družabništvo.

FOTO: Škofijska karitas NM

Gost letošnjega občnega zbora Škofijske karitas Novo mesto je bil dramski igralec Gregor Čušin. V nagovoru je podaril pomembnost dejavne ljubezni, ki je Karitas. »Cerkev je telo in če so duhovniki njen obraz, predstavljate prostovoljci in sodelavci Karitas jetra. Prek vašega dela in zgleda se telo čisti.« Prek del usmiljenja ljudje v stiski pridejo v stik z drobtinicami, malimi vpogledi v urejeno lepše življenje. Zato je pomembno, da dobroto delimo na vsakem koraku.

Nalaganje
Nazaj na vrh