Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Device brez olja

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 14. 11. 2023 / 20:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2023 / 11:44
Device brez olja
Manica Ferenc. FOTO: Tatjana Splichal

Device brez olja

Po nedeljskem evangeliju o devicah, ki čakajo ženina, ene z oljem, druge brez, so mi misli pobegnile (naj mi domači župnik oprosti) k našim aktualnim političarkam. Kotički ustnic so se zavihali navzgor, ko sem si rekla: brez dvoma – so kot device brez olja.

Nepripravljene, brez vsebine so vstopile v visoko politiko, vlado, brezsramno paradirajo po ministrstvih, parlamentu. Brez vsake odgovornosti … Zanje je važna zunanja podoba, ne samo oblačilna, temveč tudi retorična. Nimajo težav s praznimi trdi­tvami, floskulami, samo da se obdržijo na oblasti oz. pri denarnih virih. Važne so svetilke. Mogoče tudi zato, ker ne vedo, kdo je Ženin. To gotovo ni premier, ki jih ob najmanjši neposlušnosti brezosebno odslovi in one s sklonjeno glavo odštorkljajo.

Pa je verjetno tudi po drugih evropskih državah podobno. Samo bežen pogled v Bruselj ne daje kaj bolj optimistične slike. Svetilke so že lepe, kaj pa olje?

Ob posnetkih s sej vlade me zmrazi ob pogledih na stroge, brezizrazne obraze naših funkcionark. Kje je tu
t. i. ženski princip, tisto, česar moški nimajo? So res prave device brez olja: maske brez ljubezni, empatije, sočutja. Njihovi obrazi ne odsevajo tega, kar govorijo. Strpne so samo do svojih oziroma tistih dale...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh