Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobili še tretjo kandidatko za predsednico, v bitko tudi Anže Logar

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 28. 06. 2022 / 11:21
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2022 / 16:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobili še tretjo kandidatko za predsednico, v bitko tudi Anže Logar
Anže Logar bo kandidaturo vložil s podpisi državljanov. FOTO: Tatjana Splichal

Dobili še tretjo kandidatko za predsednico, v bitko tudi Anže Logar

Znani sta še dve imeni kandidatov za jesenske predsedniške volitve. Kandidaturo je danes uradno najavila podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, Siol pa medtem poroča, da bo za predsednika kandidiral tudi Anže Logar.

Do nedavnega zunanji minister, večkrat izvoljeni poslanec in mestni svetnik v Ljubljani Anže Logar bo po informacijah spletnega medija Siol vložil s podpisi državljanov. Bo pa kandidaturo, če se bo Logar zanjo odločil, podprl izvršilni odbor stranke SDS, še navaja medij. V stranki informacije za zdaj ne komentirajo. Kandidaturo je medtem napovedal tudi  Gregor Bezenšek ml., glasbenik z umetniškim imenom SoulGreg Artist.

Potem ko sta kandidaturo za predsednico napovedali Nataša Pirc Musar in Nina Krajnik, se je pojavilo še tretje žensko ime v tekmi za naslednika Boruta Pahorja. Ob dveh neodvisnih kandidatkah smo dobili prvo strankarsko kandidatko - kandidatko Gibanja Svoboda Marto Kos.


»Rada bi bila vaša predsednica,« je dejala in napovedala, da bo, če bo izvoljena, ponosna predstavljala državo ter ji vrnila ugled in spoštovanje, tako v Evropi kot v mednarodnih odnosih. Predsednik stranke GS Robert Golob je ob tem izrazil željo po spremembi izvajanja funkcije predsednika države: »Želimo si predsednika države, ki bo znal biti tudi moralni kompas, da bo znal povedati, kaj je prav in kaj ne.«

Marta Kos bo kandidirala s podporo stranke Gibanje Svoboda. FOTO: Zajem zaslona

Marta Kos je napovedala, da bo v primeru izvolitve, odstopila kot podpredsednica stranke in zamrznila članstvo. Izrazila je tudi željo, da bi ji podporo izkazali tudi drugi dve koalicijski stranki. Izvršni odbor in svet stranke GS bosta o njeni kandidaturi sicer odločala prihodnji teden.

Golob je ob tem sporočil tudi, da so na včerajšnjem »digitalnem« kongresu stranke dali zeleno luč priključitvi strank LMŠ in SAB in napovedal, da bo združitveni kongres septembra letos.

Nalaganje
Nazaj na vrh