Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelni koncert z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 01. 09. 2023 / 11:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2023 / 11:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodelni koncert z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom
Radijski voditelj Jure Sešek bo v soboto nastopil v vlogi Martina Krpana. FOTO: Zajem zaslona

Dobrodelni koncert z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom

Radio Ognjišče v sodelovanju s Karitas vabi na dobrodelni koncert »Srečanje z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom« v Poletno gledališče Studenec pri Domžalah jutri, 2. septembra, ob 17. uri. Zbrana sredstva bodo namenjena za nakup šolskih potrebščin in šolskih torb za otroke iz poplavljenih območij.

»V tistih dneh smo imeli radijsko medijsko akcijo in šli pomagat ter zaznali veliko stisko v družinah, tudi s pogledom na prvi september. Iz tamkajšnjih škofijskih in župnijskih karitas smo slišali zgodbe o skladiščih, ki so bila že polna šolskih potrebščin, ki so bile prinesene v pomoč tistim, ki naj bi to potrebovali. Potem pa je voda vse te darove odnesla. Da ne bi odnesla še upanja, pripravljamo dobrodelni koncert,« je povedal voditelj na Radiu Ognjišče Jure Sešek

Vabilo na dobrodelni koncert. FOTO: Zajem zaslona 

Natopil bo orkester slovenske Policije

Na oder gledališča bo stopil Levstikov junak Martin Krpan, ki prihaja v spremstvu Radia Ognjišče in Policijskega orkestra, ki letos praznuje 75 let. Z glasbeno in dramsko upodobitvijo Martina Krpana pripravljajo pozdrav novemu šolskemu in veroučnemu letu.

Celoten izkupiček od vstopnic (5 € predšolski otroci, 10 € vsi ostali) bo namenjen za šolske potrebščine za otroke s poplavljenih območij.

Slišali boste nekaj glasbenih slik skladatelja Emila Glavnika, v priredbi Vladimirja Mustajbašića. Orkestru bo dirigiral Tomaž Kmetič, pripovedovalec zgodbe in povezovalec koncerta pa bo Jure Sešek. »Zgodilo pa se bo tudi nekaj povsem neobičajnega. Dirigent se bo obrnil proti občinstvu, jih dirigiral, da bomo na ves glas prepevali skupaj,« je povedal Sešek. 

Nalaganje
Nazaj na vrh