Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drevi zahvalna maša za domovino

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 22. 06. 2022 / 12:35
Oznake: Družba, Maša, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2022 / 09:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drevi zahvalna maša za domovino
Mašo za domovino ob državnem prazniku dneva državnosti bo daroval novomeški škof in predsednik SŠK Andrej Saje. FOTO: Tatjana Splichal

Drevi zahvalna maša za domovino

Danes ob 18.30 bo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani sveta maša za domovino, ki jo bo skupaj s slovenskimi škofi daroval novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje.

Pri letošnji maši za domovino se bodo spomnili 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Svetim sedežem. »K zahvalni sveti maši za domovino ob dnevu državnosti so povabljeni predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora,« so sporočili s Slovenske škofovske konference. Pri bogoslužju bodo poleg Vojaškega vikariata pri SV in Zbora Slovenske filharmonije sodelovali tudi predstavniki Enote za protokol ter kvintet trobil orkestra Slovenske vojske.

24 molitve in posta

Vse do začetka zahvalne maše za domovino so verniki doma in po svetu pod geslom »Naj nas poveže molitev!« povabljeni k 24-urni molitvi in postu, ki predstavljata uvod v današnjo mašo. Molitev poteka prek spleta in je dostopna na tej povezavi oziroma prek Youtube kanala Družina Media. Prav vsak se lahko pridruži v molitvi povezanemu občestvu in na ta način doda svoj kamenček v molitvenem mozaiku, ki ga bomo naši domovini ponovno poklonili ob njenem prazniku.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh