Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drevi že 33. dobrodelni koncert Klic dobrote

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 11. 2023 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2023 / 13:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drevi že 33. dobrodelni koncert Klic dobrote
Na posebnih telefonskih številkah bo ves čas dobrodelne akcije možno prispevati svoj dar. FOTO: Jože Potrpin

Drevi že 33. dobrodelni koncert Klic dobrote

Slovenska karitas in RTV Slovenija nocoj ob 20. uri pripravljata že 33. dobrodelni koncert Klic dobrote za slovenske družine v stiski. Koncert iz dvorane Golovec v Celju bo možno neposredno spremljati na prvem programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. Že ob 12. uri pa se bodo pri maši na Slomškovi Ponikvi zbrali sodelavci in prostovoljci Karitas.

Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagajo več kot 22.000 družinam v stiski. »Vrata Karitas so ljudem odprta na 445 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta več kot 9700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski,« spominjajo pri Slovenski karitas.

Na posebni telefonski številki 01 472 00 11 bodo danes med 20. in 22. uro zbirali prispevke za družine. Darujete lahko tudi prek obrazca na spletni strani www.karitas.si.

V znamenju glasbe

Na koncertu bodo nastopili številni glasbeni gostje: skupina DIAMANTI, Ansambel Unikat, Ansambel Vikend, Monika in Gregor Avsenik, Nuša Derenda, Vivere, Gregor Ravnik, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Helena Blagne, Manca Hribar, Andres Jerman, Jakob Čuk, Barbara Zalaznik, Tina Debevec, Marina Klinc Oset in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

Več voditeljev

Skozi posamezne glasbene točke bosta goste v dvorani ter pred televizijskimi zasloni in radijskimi sprejemniki popeljala Bernarda Žarn in Jure Sešek.

Voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek v družbi predsednika Slovenske karitas, mariborskega nadškofa Alojzija Cvikla. FOTO: Tatjana Splichal

Iz Studia 1 v Ljubljani pa se bo javljal voditelj Rok Škrlep v družbi predstavnikov Cirkusa Fuskabo med mladimi prostovoljci Karitas in Slovenskimi skavti. Tokratno javljanje bo s Primorske, kjer se bo fantom iz terapevtske skupnosti Vrtnica pridružila voditeljica Ališa Kasjak Gutman. Z njimi se bo pogovarjala o življenju v skupnosti in njihovi poti brez odvisnosti.

Ponovitev dobrodelnega koncerta bo v ponedeljek, 4. decembra, ob 15.55, na 2. programu TV Slovenija. Prostovoljne denarne prispevke bodo gledalci lahko oddali tudi med ponovitvijo. FOTO: Tatjana Splichal

Darovati možno vse do konca decembra

Slovenska karitas vse do konca decembra na telefonski številki 01 300 56 60 zbira sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski, in sicer z nakazilom na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR : SI56 02140-0015556761

Namen: Klic dobrote – pomoč družinam

Sklic: SI00 3514

Koda namena: CHAR


Nalaganje
Nazaj na vrh