Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne vaje slovenskih frančiškanov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 02. 2023 / 08:53
Oznake: Molitev
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.02.2023 / 08:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovne vaje slovenskih frančiškanov
Bratje frančiškani zbrani pri Mariji Pomagaj na Brezjah. FOTO: Spletna stran marija.si

Duhovne vaje slovenskih frančiškanov

Pri Mariji Pomagaj na Brezjah so v minulih dneh potekale duhovne vaje za slovenske frančiškane, ki jih je vodil p. Edvard Kovač iz skupnosti Ljubljana – Center.

V slovenskem narodnem svetišču se je zbralo 13 bratov, osem bratov od drugod in pet domačih z Brezij. »Vsak dan smo imeli dve premišljevanji, skupne molitve in sveto mašo ter obede, pri katerih smo krepili medsebojno bratsko povezanost,« je na spletni strani Marijinega svetišča zapisal p. Krizostom Komar.

Voditelj duhovne obnove p. Edvard Kovač. FOTO: Spletna stran marija.si

Moč besede, pesmi, skupnosti, evharistije in odpuščanja

Pri premišljevanjih so se naslonili na besede iz Svetega pisma, ki so bila navdih za voditelja, ki je iz njih je razvil misel in jo podkrepil z mislimi različnih mislecev in s primeri življenja, bodisi iz njihovih skupnosti ali življenja v svetu. »Naglasil je moč Besede, ki jo izreče Bog in mu jo mi po redovnih obljubah vračamo; potem moč pesmi, skupnosti ali občestva, ki je lahko oglašen ali razglašen zbor ter ne nazadnje moč evharistije, iz katere vsak dan rastemo in odpuščanja, brez katerega ni prihodnosti.«

FOTO: Spletna stran marija.si

Prejeli papežev blagoslov

»Temeljna osnova se kaže v vztrajni molitvi, ki je pogovor z Bogom. Dnevi so hitro minevali, saj so bili razsvetljeni s čudovitim zimskim soncem in pogledi na lepo naravo, hribi, pokritimi s snegom.« Duhovne vaje so zaključili s sveto mašo v kapeli Marije Pomagaj, ob koncu pa zapeli zahvalno pesem in od voditelja prejeli še papežev blagoslov, ki je povezan s popolnim odpustkom. »Verjamem, da nas bodo podeljene milosti duhovnih vaj in naše sodelovanje popeljale v nove pričevalne izzive v skupnostih in službah, v katere smo postavljeni. Marija Pomagaj, prosi za nas!«, je še podčrtal p. Krizostom.



Nalaganje
Nazaj na vrh