Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniki novomeške škofije na duhovniških dnevih na slovenski obali

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 10. 11. 2022 / 11:20
Oznake: Cerkev, Duhovnik, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2022 / 14:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovniki novomeške škofije na duhovniških dnevih na slovenski obali
Duhovniki novomeške škofije so nekaj dni preživeli v prijetnem in koristnem druženju v Strunjanu. FOTO: Škofija Novo mesto

Duhovniki novomeške škofije na duhovniških dnevih na slovenski obali

Duhovniki novomeške škofije so dneve od 6. do 9. novembra preživeli v Strunjanu, kjer so se pod naslovom »Da bodo učljivo poslušali Božji glas v vsakdanjem življenju ... (D17) družili na škofijskih duhovniških dnevih.

Srečanje so začeli minulo nedeljo zvečer, ki so ga po uvodnem razmišljanju, pozdravu novomeškega škofa dr. Andreja Sajeta in predstavitvi urnika namenili bratskemu druženju, kot poročajo na spletni strani novomeške škofije.

Matej Cepin med delavnico praktičnega vodenja in spremljanja skupin. FOTO: Škofija Novo mesto

V ponedeljek so pod geslom »Zedinjeni s svojimi sobrati (D8)« usmerili pogled na svoje duhovništvo, se učili izražati in poslušati, ob tem pa iskali temelje duhovniškega navdušenja v današnjem svetu. Delavnice praktičnega vodenja in spremljanja skupin sta pripravila mag. Alenka Oblak in Matej Cepin. Zvečer so se duhovniki s svojim škofom zbrali najprej pri češčenju Najsvetejšega v strunjanski cerkvi, nato pa še pri sveti maši, ki so se je udeležili tudi tamkajšnji župljani. Bogoslužju je sledilo srečanje z naslovom »Med nami in našim pastirjem«, namenjeno refleksiji izvrševanja duhovniškega poslanstva v novomeški škofiji in njihovih medsebojnih odnosih.

S. Magda Burger je spregovorila o katehezi kot o temeljnem poslanstvu Cerkve. FOTO: Škofija Novo mesto

V okviru torkovega programa so udeleženci srečanja pod geslom »Dolžnost vzgoje pripada Cerkvi (KV3)« pod vodstvom s. Magde Burger spregovorili o katehezi kot o temeljnem poslanstvu Cerkve in o izzivih, s katerimi se soočajo pri svojem katehtskem delu. Popoldne je bilo namenjeno bratskemu druženju na barki, s katero so vzdolž slovenske obale odpluli do Izole in v tamkajšnji cerkvi skupaj obhajali sveto mašo.

Skupno obhajanje bogoslužja. FOTO: Škofija Novo mesto

Sredino druženje pod geslom »Po Božji volji uporabljati svoje imetje (D17)« je bilo namenjeno bolj praktičnim vsebinam duhovniškega dela, različnim oblikam ekonomije in računovodstva, skrbnosti pri upravljanju cerkvenega premoženja in gospodarskem pravu. Pogovor sta vodili računovodja Greta Zapušek in pravnica Helena Potisek.

Sredino druženje je bilo namenjeno bolj praktičnim vsebinam duhovniškega dela. FOTO: Škofija Novo mesto

Duhovniki novomeške škofije so prijetno in koristno druženje po sklepnem nagovoru škofa dr. Andreja Sajeta zaključili s skupnim kosilom.

Druženje na barki. FOTO: Škofija Novo mesto

FOTO: Škofija Novo mesto

FOTO: Škofija Novo mesto

Nalaganje
Nazaj na vrh