Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evangelij - Skupaj na poti

Za vas piše:
Mitja Markovič
Objava: 06. 09. 2023 / 16:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2023 / 17:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evangelij - Skupaj na poti
FOTO: Shutterstock

Evangelij - Skupaj na poti

To nedeljo bomo pri maši slišali: Tedaj je Jezus rekel svojim učencem: »Če hoče kdo hoditi za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj.«

Kako je oz. kaj pomeni v resnici … nositi križ?
Da opravljam svoje dolžnosti, ko mi ni do tega. Grem na trening, čeprav smo včeraj izgubili. Grem na obisk k svojemu prijatelju, čeprav ima danes slab dan in je tečen.
Imam rad tudi tistega, ki mene ne mara. Odpustim, čeprav me je sošolec prizadel.

Same težke naloge …
Sami težki križi …

Jezus ti bo vedno pomagal nositi tvoj križ. Ilustracija: Andreja Peklar 

Kako naj nosim križ?
V zvezi s tem sta tu še ena slaba in ena dobra novica … Katero želite izvedeti najprej? OK.

Slaba novica je, da brez križa ne morem biti Jezusov učenec. Če nisem pripravljen delati vsega, kar sem prej naštel, ne morem biti zares kristjan.
In še dobra novica? Dobra novica je, da s svojim križem nisem sam. Jezus je prvi nosil svoj križ. In Jezus mi želi pomagati nositi tudi moj križ. No, pravzaprav pa je poleg te še ena dobra novica: Na tej poti s križem smo skupaj. Lepo je, da nisem sam, ki se trudim biti kristjan. Gotovo imam še kakega prijatelja, ki se tudi trudi biti Jezusov. In se tudi trudi nositi križ. In če nosimo vsak svoj križ … vsak svojo torbo … je kar malce lažje, a ne?

Poskusi še ti!
Katero svojo odgovornost večkrat odlagaš? Pospravljanje sobe, vadenje instrumenta, domačo nalogo? Poskusi ta teden to storiti brez odlašanja. To je lahko trening za vse tiste križe, ki bodo še prišli. In ne pozabi: na poti je ob nas vedno Jezus!

Molitev
Jezus, učiš nas, naj se tvoj učenec odpove svoji sebičnosti in živi ljubezen. To je največkrat zahtevno. To je križ. A na koncu pripelje do velikonočnega jutra, do polnega življenja. Pomagaj nam vztrajati, ko je težko. Da se bomo lahko v polnosti veselili, ko bo lepo. Amen.

Članek je bil objavljen v septemberski številki mavrice. Nanjo se lahko naročite po naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh