Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evtanazijska »obrt«?

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 08. 03. 2023 / 13:08
Oznake: Cerkev, Slovenija
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2023 / 13:35
Evtanazijska »obrt«?
Udeleženci okrogle mize 13. Hipokratovega srečanja (leve): dr. Urh Grošelj, dr. Silvo Šinkovec, dr. Božidar Voljč, dr. Matjaž Zwitter, dr. Štefan Grosek in dr. Jože Balažic. FOTO: Bogomir Štefanič

Evtanazijska »obrt«?

13. Hipokratovo srečanje je potekalo pod naslovom naslovom: »Vzpon ali zaton medicinske etike«.

Evtanazija, ugovor vesti in teorija spola so bile središčne teme letošnjega Hipokratovega srečanja, ki ga je Združenje slovenskih katoliških zdravnikov v soboto, 4. marca, že tradicionalno priredilo v Domu sv. Jožefa v Celju.

Srečanje je imelo tudi pomenljiv spominski okvir: letos – natančneje 9. decembra – se spominjamo desete obletnice smrti dr. Jožeta Trontlja, ki se je v javni spomin zapisal ne le kot tedanji predsednik SAZU, temveč morda še bolj kot dolgoletni predsednik državne Komisije za medicinsko etiko in neomajen zagovornik nedotakljivosti človekovega dostojanstva. Moderatorka celjskega srečanja Alenka Höfferle Pelc pa je opozorila še na dve obletnici: 1. februarja smo se spominjali desete obletnice smrti dr. Antona Dolenca, pisca knjige Medicinska deontologija, letos pa mineva tudi 30 let od smrti in 110 let od rojstva nestorja slovenske medicinske deontologije akademika dr. Janeza Milčinskega.

Spomin na velike osebnosti, ki so postavile trdn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh