Zapri
Iskanje

Frančišek v Centru Betlehem v Bratislavi: »Gospod nam je vedno blizu« [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 09. 2021 / 11:37
Oznake: Cerkev, Dogodek, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2021 / 11:47
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Frančišek v Centru Betlehem v Bratislavi: »Gospod nam je vedno blizu« [VIDEO]

Frančišek v Centru Betlehem v Bratislavi: »Gospod nam je vedno blizu« [VIDEO]
Center Betlehem v Bratislavi že več kot dvajset let vodijo misijonarke ljubezni FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek je med svojim apostolskim potovanjem na Slovaškem v ponedeljek, 13. septembra, popoldne zasebno obiskal Center Betlehem v Bratislavi.


Papeža so ob prihodu v center pozdravili z radostnim aplavzom. Človekoljubna ustanova, ki jo že več kot dvajset let vodijo misijonarke ljubezni, stoji v mestni četrti Petržalka sredi visokih blokov z neprofitnimi stanovanji. Mednarodna skupnost sester Matere Terezije v centru skrbi za brezdomce, uboge, osebe, ki potrebujejo pomoč, ter predvsem za bolnike.

Kot poroča spletni portal Vatican News, so se na dvorišču centra v Petržalki njegovi stanovalci ves dan pripravljali na sprejem težko pričakovanega gosta iz Vatikana. Otroci so mahali z vatikanskimi in slovaškimi zastavicami in vadili različne gibe, ki so jih pozneje predstavili svetemu očetu.

Na dvorišču centra v Petržalki so se njegovi stanovalci ves dan pripravljali na sprejem težko pričakovanega gosta iz Vatikana.

Iz četrti je bilo slišati glasbo in petje, saj sta mini orkester in zborček pridno vadila vse dopoldne; celo tamkajšnji župnik, oče Juraj Vittek, je tu in tam v roke vzel kitaro in se pridružil navdušeni množici.

Z oken stanovanj visoko nad centrom so stanovalci pozorno opazovali dogajanje, v upanju, da bodo ob pravem času s kotičkom očesa morda zaznali papeža Frančiška.

FOTO: Vatican Media

Radost na ta posebni dan

Tudi redovnice, ki vodijo center, so ves dopoldan hitele naokoli in urejale še zadnje podrobnosti pred visokim obiskom. Čast pozdrava in izreka dobrodošlice je pripadla s. Danieli Martinkovičovi, ki je opisala svoje veselje, da sme sodelovati pri dogajanju na tako poseben dan.

Ko je papež naposled prišel, so ga sestre pozdravile z vencem iz cvetja, ki so mu ga položile okoli vratu. Tik nad njim, na zidu ob vhodu v center, je bila risba papeža Frančiška z napisom »Nikoli ne pozabimo moliti zate.«

Nikoli ne pozabimo moliti zate.

Papežev obisk je bil zasebne narave, toda ob vstopu v center je sveti oče izjavil: »Iskrena hvala sestram za vse njihovo delo, ko prijazno sprejemajo pomoči potrebne, jim nudijo, kar potrebujejo, in jih spremljajo na njihovi poti.« Dodal je še, da je »Gospod vedno z nami v času preizkušenj: nikoli nas ne zapusti, Gospod nam je vedno blizu.«

Nedvomno je bil včerajšnji dan za vse zbrane v Centru Betlehem nekaj resnično posebnega, o čemer bodo v prihodnjih letih lahko pripovedovali svojim prijateljem in potomcem.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh