Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Glasnica rožnega venca

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 15. 03. 2023 / 09:34
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2023 / 11:56
Glasnica rožnega venca
Marija Alfonsina Danil Ghattas. FOTO: Splet

Glasnica rožnega venca

Sveta Marija Alfonsina Danil Ghattas, redovna ustanoviteljica »K tebi se obračam, presveta Devica, moja Mati, in te prosim pomoči, da me usmerjaš in vodiš, da bom podrobno in pravilno razložila obilico tvojih milosti in blagoslovov, podeljenih meni, ki sem uboga in brez zaslug. Vodi me in premikaj mojo roko, da bom lahko te težke nadčloveške stvari in neizrekljivo vsebino napisala brez napak. Opiram se na tvojo materinsko pomoč, da bi lahko razložila, kaj se mi je zgodilo od leta 1874 do danes. Blagoslovi mojo roko z močjo svoje desnice, razsvetli moj um in osvobodi me napak.« (molitev na začetku zapisov o videnjih)

Ime: Starši so ji pri krstu dali ime Sultaneh Marija. Sultaneh je osmansko turška različica hebrejskega imena Malka »kraljica«.

Redovno ime: Marija Alfonsina.

Rojena: 4. oktobra 1843.

Kraj rojstva: Jeruzalem v Palestini.

Umrla: 25. marca 1927.

Kraj smrti: Ain Karem, vas jugozahodno od Jeruzalema, danes soseska na obrobju mesta.

družina: Rodila se je v verni palestinski družini očetu Danielu Ghattasu, ki je bil mizar, njeni materi pa je bilo ime Katarina. Imela je tri sestre in pet bratov. Bili so zavedna krščanska družina.

Redovništvo: Pri štirinajstih letih je vstopila v kongregacijo sester svetega Jožefa od prikazanja. Sestre so leta 1848 na prošnjo latinskega patriarha prišle v Sveto deželo, da bi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh