Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Govorite o mladih ali z njimi?

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 29. 03. 2023 / 08:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2023 / 08:57
Govorite o mladih ali z njimi?
FOTO: Osebni arhiv

Govorite o mladih ali z njimi?

Če je bila prejšnja številka Družine namenjena starejšim, naj bo ta mladim. Zdi se, da gre za povsem nasprotni skupini, a hitro se najde kaj, kar ju povezuje. Pa ne le teh dveh, tudi vse vmes.

Recimo vrednote. Mladi, ki sem jih povprašala po njih, so kot svoje glavne vrednote naštevali predvsem prijateljstvo, vero, izobraževanje oz. znanje in družino. Prepričana sem, da bi jih našteli tudi mnogi, ki se uvrščamo v ostale generacije. V temeljih smo si zelo podobni!

Včasih se mi zdi, da je svet odraslih tako zaposlen z naštevanjem stvari, ki jih mladi počnejo drugače, čudno ali narobe, da vse prepogosto spregleda še več stvari, ki jih počnejo dobro, ustvarjalno, srčno, celo prav. Marsikdo ne pomisli, da morda niso čisto druga galaksija in da bi – če bi se več pogovarjali z njimi kot o njih – gotovo brez težav našli skupni jezik. Pripadniki generacije Z namreč še bolj kot angleščino obvladajo našo drago slovenščino.:)

Pozitiven pogled na mlade je mogoče trenirati vsakodnevno; priložnosti se kar vrstijo. Na primer, ko zjutraj nekdo priteče na avtobus, ne pomislimo najprej: aha, pozno v noč je visel na telefonu, prespal budilko preskočil zajtrk in pritek...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh