Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gre nam slabo. Zelo slabo. Potrebujemo pomoč.

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 27. 04. 2022 / 21:55
Oznake: Nemiri, Svet, Vojna
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2022 / 22:23
Gre nam slabo. Zelo slabo. Potrebujemo pomoč.
Robert Chelhod. FOTO: Igor Vojinovič

Gre nam slabo. Zelo slabo. Potrebujemo pomoč.

Robert iz Sirije o veri, Cerkvi in težkem življenju v domovini, ki je preživela grozovito 10-letno vojno, vendar se zaradi nečloveških sankcij ne more postaviti na noge.

Robert Chelhod, 59-letni dipl. inž. kemije, se je rodil v Alepu v Siriji v katoliški družini, odraščal pa je v Bejrutu v Libanonu. Kot laik z zaobljubami je 22 let deloval v Siriji, šest let v Libanonu in tri leta v Alžiriji. Je voditelj lokalne skupnosti Gibanja fokolarov v Alepu, vodja pobude 15 dobrodelnih projektov Semena upanja in sodelavec krajevne Cerkve. Pred rehabilitacijo v enem izmed slovenskih zdravilišč je o svoji preizkušeni domovini spregovoril tudi za Družino.

Kakšna je bila Sirija pred vojno?

To je bila čudovita dežela, dežela blaginje, miru in sožitja. Alep je bil čudovito mesto, z velikimi razvojnimi možnostmi. V njem je živelo veliko kristjanov, navzoče so bile krščanske cerkve različnih obredov in cerkveno življenje je bilo pestro. Od 23 milijonov prebivalcev je bilo 11 % kristjanov, več kot 2 milijona, ostala pa jih je samo še desetina. Na oblasti je bila laična vlada, ki je spoštovala vse verske skupnosti. Navzoče so bile številne moške i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh