Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Halasov križev pot na prvo postno nedeljo

Za vas piše:
M. M.
Objava: 27. 02. 2023 / 07:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2023 / 07:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Halasov križev pot na prvo postno nedeljo
FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Halasov križev pot na prvo postno nedeljo

V soboški škofiji tudi v letošnjem postnem času pripravljajo križev pot po zadnji poti Božjega služabnika Danijela Halasa na Hotizi. Na prvo postno nedeljo je križev pot pripravila Dekanija Murska Sobota.

Molitev je vodil dekan Ivan Kranjec, za petje je skrbel župnik Jože Vinkovič, besedila so brali verniki iz posameznih župnij, ki so tudi nosili križ od postaje do postaje. Kljub mrzlemu in vetrovnemu vremenu se je molitve udeležilo veliko ljudi, ki so v zbranosti prehodili pot do kraja mučeniške smrti Božjega služabnika Danijela Halasa, so sporočili s soboške škofije.

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Zbrane je nagovoril soboški škof dr. Peter Štumpf, ki je spomnil na zasedanje sinode, ki je potekalo v Pragi, kjer se je srečal tudi s predstavniki Cerkve v Ukrajini, ki so se mu zahvalili za odprto srce slovenskih kristjanov za njihove stiske. »Obljubil jim je molitveno pomoč, zato je zbrane naprosil, naj v tem prvem postnem tednu darujejo kakšno žrtev za čim prejšnji mir v Ukrajini, da bi lahko ljudje zaživeli v svobodi in v normalnih razmerah,« so zapisali na spletni strani škofije.

FOTO: Spletna stran Škofije Murska Sobota

Dekan Ivan Kranjec se je vsem zahvalil za sodelovanje in darove, ki so jih namenili za Halasov sklad in tudi s tem podprli postopek beatifikacije. »Z blagoslovom, ki jim ga je podelil škof Štumpf, so se verniki odpravili proti svojim domovom, obogateni z doživetjem Božje bližine, ki so jo začutili ob molitvi in hoji po poti, po kateri je Božji služabnik Danijel Halas stopal v življenje.«

Nalaganje
Nazaj na vrh