Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Halasov shod v Veliki Polani

Za vas piše:
J. P.
Objava: 22. 10. 2023 / 09:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2023 / 09:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Halasov shod v Veliki Polani
Redni mesečni molitveni Halasov shod za beatifikacijo Božjega služabnika, duhovnika Danijela Halasa. FOTO: Klavdija Dominko

Halasov shod v Veliki Polani

V soboto, 21. oktobra 2023, je bil v župnijski cerkvi Srca Jezusovega v Veliki Polani v organizaciji Župnije Kuzma redni mesečni molitveni Halasov shod za beatifikacijo Božjega služabnika, duhovnika Danijela Halasa, so sporočili s Škofije Murska Sobota.

Verniki so se na Halasovem shodu zbrali v župnijski cerkvi Srca Jezusovega v Veliki Polani. FOTO: Klavdija Dominko

Halasov shod je odprla molitvena ura pred Najsvetejšim, ki jo je vodil župnik Župnije Kuzma Ivan Kranjec. Prebral je misli Božjega služabnika Danijela Halasa o evharistiji, mladini in družini ter napovedal molitvene namene, za katere so nato zbrani molili desetke rožnega venca.

Pogumen in zavzet oznanjevalec evangelija

Tudi mašo je v somaševanju Lojzeta Kozarja, ki je o Halasovem življenju spisal romana Najlepši klas in Mučenec ob Muri, daroval Ivan Kranjec, ki je v pridigi spregovoril o Božjem služabniku Danijelu Halasu kot pogumnem in zavzetem oznanjevalcu evangelija, ki tudi nas nagovarja za pogumno držo v vsakdanjem življenju.

Mašo je v somaševanju Lojzeta Kozarja daroval Ivan Kranjec. FOTO: Klavdija Dominko

Spodbuda k priporočanju Božjemu služabniku

Z branjem bogoslužnih besedil so pri maši sodelovali verniki iz Kuzme, ob koncu pa je zbrane nagovoril še župnik Župnije Velika Polana Zoran Car in jih spodbudil k priporočanju Božjemu služabniku, »da ga bomo lahko čim prej častili kot blaženega in svetnika«.

Molitev za beatifikacijo ob grobu

Halasov shod se je zaključil na bližnjem pokopališču ob grobu Božjega služabnika Danijela Halasa, pri katerem so vsi zbrani molili za njegovo beatifikacijo in zapeli pesem o našem domu v nebesih, so še sporočili s Škofije Murska Sobota.

Halasov shod se je zaključil ob grobu Božjega služabnika Danijela Halasa, pri katerem so vsi zbrani molili za njegovo beatifikacijo. FOTO: Klavdija Dominko

Kdo je bil Danijel Halas?

Danijel Halas se je rodil leta 1908, v duhovnika je bil posvečen leta 1933, novo mašo je daroval 16. julija v domači župnijski cerkvi v Črenšovcih. Med pastoralno potjo v Lendavo 16. marca 1945 so ga, med nočnim vračanjem proti domu, na Hotizi zaustavili uniformirani možje, ga ustrelili, njegovo telo pa vrgli v Muro.

Kupi v trgovini

Nadškof Anton Vovk, božji služabnik
Monografije
1,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh