Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hči je odšla v dijaški dom

Za vas piše:
Andreja Poljanec
Objava: 13. 10. 2021 / 15:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2021 / 15:54

Hči je odšla v dijaški dom

Pišem vam zaradi zahtevnih občutkov napetosti, živčnosti, ki jih čutim zadnje tedne. Hčerka je namreč od septembra v dijaškem domu. Prej smo bili veliko skupaj doma, sedaj pa jo komaj kaj vidim. Zdi se mi, da izgubljava stik. Ko pride domov, ni nič zgovorna, veliko je v svoji sobi. Zelo me skrbi, kako se bo vse skupaj razvijalo.

Hvala vam, da ste razkrili zelo zahtevno in tudi bolečo temo, na katero bi se težko dobro pripravili. Pri tej starosti so otroci še zelo mladi in starši se čisto naravno bolje počutimo, če živimo skupaj z otroki. To, da vas skrbi in da ste v sebi prepoznali in si priznali vse te občutke, je zelo dobro, in tega sem vesela. To namreč lahko uporabite kot zagon pri prepoznavanju novih čutenj, načinov odzivanja. Tudi hčerka gre, kot se da deloma začutiti iz vašega zapisa, skozi zelo zahtevno obdobje; Bog ve, kako se počuti, kaj vse doživlja, kaj vse posluša, vidi.

Ne morete kar direktno rešiti stiske, vendar pa se lahko ob tem razvijate; lahko ste pozorni na prepoznavanje različic izražanja različnih čustev pri sebi: kdaj npr. hčerki telefonirate in se iz vašega govorjenja čuti občutek kontroliranja, kdaj pa iz vašega tona glasu veje preprosta, nežna in mila materinska skrb. Mladostniki s svojo neizmerno senzitivnostjo mnogokrat vse te drobnarije prepoznavajo bolje od nas, zato...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh