Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hudobni duh je že vklenjen

Za vas piše:
Helena Rozman
Objava: 18. 11. 2021 / 10:25
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2021 / 10:34
Hudobni duh je že vklenjen

Hudobni duh je že vklenjen

Pogovor z Janezom Kavčičem, eksorcistom koprske škofije, o tem posebnem poslanstvu, prepoznavanju navzočnosti hudobnega duha, molitvi eksorcizma in varovanju pred hudičevim vplivom.

V pogovoru za eno izmed oddaj Reflektor (najdete jo na Družininem kanalu na Youtubu) smo se v spodnjem pogovoru, pripravljenem tudi za bralce, z enim od slovenskih eksorcistov, Janezom Kavčičem, pogovarjali o njegovi službi, o poteku eksorcizma, o tem, kdaj odpiramo vrata za delovanje hudobnega duha in kako se pred njim lahko varujemo.

Kako ste se odločili, da boste v duhovniškem poklicu opravljali poslanstvo eksorcista?

Kot duhovnik sem redno hodil k spovedi na Vejno nad Trstom. Bili so določeni grehi, katerih se nisem mogel osvoboditi, šlo je za zasvojenost. Duhovnik spovednik me je potem prvič usmeril k duhovniku don Giorgiu Gurissiju, ki je bil takrat eksorcist v Trstu, v župniji San Sergio in Borgo. On je molil nad mano molitev osvobajanja. Takrat sva postala prijatelja in ker je bil že v letih, me je pred 15 leti prosil, da ga peljem na mednarodno srečanje eksorcistov v Collevalenzo. Nekajkrat me je prosil za pomoč. Ko sem videl, da je dobe...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh