Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ideje za veliko noč

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 29. 03. 2023 / 08:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2023 / 11:27
Ideje za veliko noč
FOTO: Krištof Koman

Ideje za veliko noč

Do velike noči je le še nekaj dni. Morda se boste lotili potice, kot ste se je že tolikokrat prej, ali se s pripravo spopadli prvič, drugič in v upanju, da bo tokrat res uspela. Držim pesti za vas (in zase), lepa in okusna potica je vendar velika mojstrovina.

Za vse, ki boste izbrali lažjo pot, sem sestavila kvašen kolač, ki ni ne šarkelj, ne potica in tudi ni pecivo iz umešanega testa. Čudovito zadiši po kuhinji, spečemo ga v podolgovatem ali okroglem modelu, celo v pravi potičnici, da bo bolj klasične oblike.

Za vas imam še posebnost, ki je že prava redkost. Žolca je bila nekoč stalnica na velikonočno pogrnjeni mizi, prava paša za oči. Več kot je v njej izbranih dodatkov, bolj privlačna in okusna je. Čim bolj se potrudimo za razporeditev teh dodatkov v skodelici (in te kasneje pustimo pri miru), lepše se dodatki razporedijo po žolci. Nekateri se poigrajo z modeli, ki so lahko okrogli, ovalni, zaviti, narebreni … Med kuhanjem se iz kosti in veziva sprosti kolagen, ki je glavna in ključna sestavina žolce. Svetujem, da malo pred koncem kuhanja nekaj žlic juhe nalijete v krožnik in postavite v hladilnik. Če se v nekaj minutah strdi, je kolagena v juhi dovolj, sicer kuhajte še pol ure.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh