Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijani brez predsodkov peli tudi v slovenščini

Za vas piše:
Erika Jazbar
Objava: 10. 07. 2024 / 08:20
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 08:59
Italijani brez predsodkov peli tudi v slovenščini
Breda Susič. FOTO: Osebni arhiv

Italijani brez predsodkov peli tudi v slovenščini

Socialni teden se je letos odprl tudi javnosti, mestno jedro so preplavile stojnice, ki so ponujale vpogled v pisani, bogati, navdušujoči svet dobrih praks katoliške inačice aktivnega državljanstva po Italiji.

Na trgih demokracije so prvovrstna imena razglabljala o umetni inteligenci, mladih, zdravstvu, gospodarstvu, ustavi, migrantih, zvečer so bili glasbeni in gledališki dogodki. Tukajšnji Slovenci smo bili med razpravljalci, predstavljali pa smo tudi dobre prakse pod šotoroma Slovenske prosvete in Sveta slovenskih organizacij.

Breda Susič, podpredsednica Slovenske prosvete

To, da se je Slovenska prosveta lahko vključila v 50. Socialni teden, sem doživljala kot izziv, priložnost, spodbudo, na koncu pa tudi kot velik ponos. Že lani jeseni smo se odločili za prikaz dobre prakse s samostojno stojnico. Ker je bila tema Socialnega tedna demokracija, je izbira padla na Študijske dneve Draga. Na to prireditev smo namreč zelo ponosni, saj je dejansko pripomogla k demokratizaciji Slovenije: »razsvetljeni« Jože Peterlin si je v časih, ko je bilo v matični državi prepovedano na glas razmišljati o določenih temah, zamislil svobodno slovensko tribuno za mejo. Int...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh