Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

[IZ ARHIVA] Susan Pompeo očarana nad ljubljansko stolnico

Za vas pišejo:
M. M. Š., Marjan Pogačnik
Objava: 13. 08. 2021 / 14:59
Oznake: Cerkev, Slovenija, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2021 / 15:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
[IZ ARHIVA] Susan Pompeo očarana nad ljubljansko stolnico
Škof Jamnik, Susan Pompeo in Urška Bačovnik Janša FOTO: Tatjana Splichal

[IZ ARHIVA] Susan Pompeo očarana nad ljubljansko stolnico

Na današnji dan pred letom dni je ljubljansko stolnico sv. Nikolaja obiskala žena nekdanjega ameriškega zunanjega ministra Susan Pompeo.

Kot je na dan obiska zapisal Marjan Pogačnik, je soprogo takratnega ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea med obiskom Ljubljane v spremstvu žene slovenskega predsednika vlade, Urške Bačovnik Janša, v ljubljanski stolnici sprejel ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.

FOTO: Tatjana Splichal

Škof Jamnik je ameriško gostjo seznanil z dolgo navzočnostjo krščanstva v Sloveniji že od rimskih časov naprej ter zgodovino ljubljanske škofije in stolnice. Susan Pompeo je med drugim zanimalo, kolikšen je delež katoličanov v slovenskem prebivalstvu.

Po besedah škofa Jamnika je bila Pompejeva nad ljubljansko stolnico navdušena. Še zlasti sta jo očarala oltarna angela, delo italijanskega kiparja Francesca Robbe. Susan Pompeo je posebej za Družino povedala, da v vsakem mestu, kamor potuje s svojim možem, obišče stolnico. »Ljubljanska stolnica je zame še posebej pomembna, ker je sveti Nikolaj zavetnik najinega sina Nicholasa. Slišala sem za stenske poslikave, freske in prekrasne podobe v stolnici, in nikakor me ni razočarala,« je dejala.

Kupi v trgovini

Razprodano
Ljubljanska stolnica
Monografije
19,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh