Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz prve letošnje dobave bodo razdelili 584 ton hrane

Za vas piše:
M. M.
Objava: 11. 02. 2022 / 14:17
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.02.2022 / 14:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iz prve letošnje dobave bodo razdelili 584 ton hrane
Program, ki ga izvaja ministrstvo že od leta 2014, je sofinanciran iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim. FOTO: Tatjana Splichal

Iz prve letošnje dobave bodo razdelili 584 ton hrane

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bodo v okviru pomoči najbolj ogroženim letos prek Slovenske karitas in Rdečega križa predvidoma razdelili več kot 4000 ton prehrambenih izdelkov.

Ministrstvo bo v okviru programa v letošnji prvi dobavi, ki poteka od 20. januarja do 20. februarja, Karitas in Rdečemu križu dostavilo 584 ton prehrambenih izdelkov za socialno in materialno najbolj ogrožene ljudi. Še dve dobavi sta predvideni v aprilu in septembru.

Največ mleka in moke

V prvi letošnji dobavi bo dobrih 96 ton pšenične bele moke (TIP 500), slabih 61 ton jajčnih testenin, 44 ton riža, slabih 299 tisoč litrov mleka ter dobrih 84 ton konezervirane zelenjave (fižila in pelatov). Hrano bosta Slovenska karitas in Rdeči križ dostavili na razdelilna mesta. S podrobnejšimi informacijami o terminih razdeljevanja paketov s hrano in upravičenosti do izdelkov pa razpolagajo območna združenja obeh partnerskih organizacij.

Zagotovljena dodatna sredstva 

Evropska komisija je v okviru odziva EU na pandemijo covida-19 ministrstvu odobrila dodatna sredstva za izvajanje operativnega programa za hrano in ali osnovno materialno pomoč iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim v višini 8,9 milijona evro. Od tega bo 7,7 milijona evrov namenjenih za nakup prehrambenih izdelkov za najbolj ogrožene. Lani so iz dodatnih sredstev dobavili dobrih 368 ton prehrambenih izdelkov.

Letos na voljo več kot 2600 ton hrane

Letos je sicer v okviru programa pomoči za socialno in materialno najbolj ogrožene ljudi na voljo več kot 2600 ton oziroma litrov prehrambenih izdelkov hrane, kot so moka, testenine, mleko in konzervirana zelenjava.


Nalaganje
Nazaj na vrh