Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izrael: ob božiču 500 dovolilnic za vstop kristjanov iz Gaze

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 28. 11. 2021 / 06:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2021 / 16:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izrael: ob božiču 500 dovolilnic za vstop kristjanov iz Gaze
Kristjani v Gazi FOTO: Vatican Media

Izrael: ob božiču 500 dovolilnic za vstop kristjanov iz Gaze

Izraelski koordinator za »vladne aktivnosti na območjih« (Cogat), Rasan Alian, je napovedal vrsto ukrepov pred bližajočimi se božičnimi prazniki.

Med drugim, poroča spletni portal Vatican News, naj bi 500 palestinskim kristjanom z območja Gaze odobrili obisk pri družinskih članih, ki živijo v vzhodnem Jeruzalemu in na zahodnem bregu reke Jordan, ki ga zasedajo Izraelci. Alian naj bi sveženj »prazničnih ukrepov« napovedal v okviru obiska pri krščanskih skupnostih v Jeruzalemu.

Prosilci za dovoljenje morajo izpolnjevati tudi pogoj prebolevnosti ali cepljenja proti koronavirusni bolezni.

Izraelska vlada naj bi odobrila tudi obisk 200 kristjanov z območja Gaze v Jordaniji, in sicer prek mejnega prehoda Allenby. Dovoljenja bodo po varnostnih preverjanjih izdali tistim prosilcem, ki bodo izpolnjevali tudi zahtevane pogoje za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom: da so torej preboleli koronavirusno bolezen ali pa prejeli vse ustrezne odmerke cepiva.

Poleg tega naj bi okoli 15.000 kristjanov z zasedenih območij na zahodnem bregu prejelo dovolilnice, da med božičnimi prazniki obiščejo Izrael. Zvišali bodo tudi kvoto dovoljenj za vstop v državo med duhovniki in drugimi posvečenimi osebami, vendar številk zaenkrat ne navajajo.

Tudi okoli 15.000 kristjanov z zasedenih območij na zahodnem bregu reke Jordan naj bi prejelo dovolilnice, da med božičnimi prazniki obiščejo Izrael.

Alian je med obiskom pri krščanskih skupnostih pohvalil plodno sodelovanje med izraelskimi kristjani in tamkajšnjo oblastjo. Cogat si bo »še naprej prizadeval za versko svobodo pri različnih sektorjih in veroizpovedih na tem območju«. Alian se je med drugim srečal z grškim pravoslavnim patriarhom Teofilom III., z latinskim patriarhom v Jeruzalemu nadškofom Pierbattisto Pizzaballo, frančiškanskim kustosom Francescom Pattonom in vatikanskim veleposlanikom nadškofom Adolfom Titom Yllano.

Kupi v trgovini

Akcija
Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh