Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Javna molitev rožnega venca v Ljubljani

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 18. 10. 2023 / 09:00
Oznake: Dogodek, Mladi, Molitev
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2023 / 11:34
Javna molitev rožnega venca v Ljubljani
Molitev rožnega venca, rožni venec, Kongresni trg. FOTO: Tatjana Splichal

Javna molitev rožnega venca v Ljubljani

Katoliška mladina je v petek, 13. oktobra, prvič organizirala jutranjo javno molitev rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani. Izbrani datum je bil pomenljiv: ta dan je bila obletnica zadnjega Marijinega prikazanja v Fatimi, ko se je zgodil tudi »sončni čudež«, in dan, ko je papež Leon XIII. zapisal znano molitev k nadangelu Mihaelu.

Še v temi se je na trgu zbralo okoli 200 molivcev, pretežno mladih. Pred Marijinim kipom in križem so zapeli pesem Kraljica venca rožnega, nato pa večinoma pokleknili in v miru zmolili žalostni del rožnega venca za uspešen začetek študijskega leta, domovino in vero slovenske mladine. Sklenili so z molitvijo k nadangelu Mihaelu in pesmijo Trinajstega maja.

Po molitvi, ko se je že zdanilo, se je kar nekaj mladih sprehodilo še do prostorov Katoliške mladine, kjer so jutro nadaljevali s sproščenim druženjem ob toplem čaju. Molitev je pritegnila pozornost in vzbudila radovednost mnogih mimoidočih. Nekateri so se ustavili in opazovali dogajanje ali se na kratko pridružili molitvi, drugi so molivce fotografirali ali posneli, incidentov pa ni bilo.

Je pa toliko več različnih odzivov sprožila že napoved javne molitve. Medtem ko so mnogi (tudi nekatoličani) organizacijo tovrstne molitve v Sloveniji pozdravili, so se drugi na družbenih omrežjih in forumih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh