Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Javna molitev rožnega venca v Ljubljani – kako je bilo? [FOTO]

Za vas piše:
P. G.
Objava: 13. 10. 2023 / 08:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2023 / 09:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Javna molitev rožnega venca v Ljubljani – kako je bilo? [FOTO]
Molivci so zapeli pesem, nato pa zmolili žalostni del rožnega venca. FOTO: Tatjana Splichal

Javna molitev rožnega venca v Ljubljani – kako je bilo? [FOTO]

Danes ob 6.30 je v organizaciji Katoliške mladine prvič potekala jutranja javna molitev rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani. Napoved molitve na prostem je sprožila različne odzive. Kako je minila?

Verniki so se na Kongresnem trgu v Ljubljani k molitvi zbrali na pomenljiv datum: danes je namreč obletnica zadnjega Marijinega prikazanja v Fatimi, ko se je zgodil tudi »sončni čudež«, in dan, ko je papež Leon XIII. zapisal znano molitev k nadangelu Mihaelu.

FOTO: Tatjana Splichal

Še v temi se je nabralo okoli 200 molivcev, večinoma mladih. Pred Marijinim kipom in križem so zapeli pesem Kraljica venca rožnega, nato pa večinoma pokleknili in v miru zmolili žalostni del rožnega venca za uspešen začetek študijskega leta, domovino in vero slovenske mladine. Zaključili so z molitvijo k nadangelu Mihaelu in pesmijo Trinajstega maja.

Preberite tudi: Deljena mnenja ob napovedani javni molitvi rožnega venca. Za kaj gre?



Po molitvi, ko se je že zdanilo, se je kar nekaj mladih sprehodilo še do prostorov Katoliške mladine, kjer so jutro nadaljevali s sproščenim druženjem ob toplem čaju.

Molitev je pritegnila pozornost in vzbudila radovednost mnogih mimoidočih. Nekateri so se ustavili in opazovali dogajanje ali se na kratko pridružili molitvi, drugi so molivce fotografirali ali posneli, incidentov pa ni bilo.

Nekaj utrinkov z javne molitve rožnega venca si lahko ogledate v fotogaleriji Tatjane Splichal:

Nalaganje
Nazaj na vrh