Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jeffrey Sachs član Papeške akademije za družbene vede

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 27. 10. 2021 / 16:15
Oznake: Cerkev, Družba, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2021 / 13:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jeffrey Sachs član Papeške akademije za družbene vede
Jeffrey Sachs je specialist za monetarno teorijo in mednarodne finance FOTO: WIkipedia

Jeffrey Sachs član Papeške akademije za družbene vede

Papež Frančišek je v začetku tedna ameriškega ekonomista Jeffreya Sachsa imenoval za člana Papeške akademije za družbene vede.

Kot so po navedbah spletnega portala National Catholic Register sporočili iz Vatikana, je sveti oče svetovno znanega izvedenca za ekonomijo imenoval za »rednega člana« akademije, ki jo je leta 1994 ustanovil papež Janez Pavel II.

Jeffrey Sachs, direktor Centra za trajnostni razvoj na univerzi Columbia v New Yorku, je v zadnjih letih pogost obiskovalec Vatikana: v letih 2019-2020 je bil eden izmed govornikov na najmanj šestih vatikanskih konferencah, teme njegovih nagovorov pa so segale od izobraževanja do etike. Sachs, ki je tudi predsednik globalne pobude ZN, mreže za trajnostni razvoj, je leta 2019 sodeloval na škofovski sinodi o Amazoniji in novembra lani na mednarodnem virtualnem dogodku »Frančiškova ekonomija«.

Spomnimo še, da je bil Jeffrey Sachs v prvi samostojni slovenski vladi, ki jo je vodil Lojze Peterle, vladni svetovalec za finančne zadeve.

Po besedah škofa Marcela Sáncheza Soronda s Papeške akademije za družbene vede Sachs pogosto sodeluje na vatikanskih dogodkih, ker »v ekonomijo vključuje papežev in cerkveni nauk, s tem ko v središče postavlja človeka in skupno dobro«.

Jeffery Sachs se je rodil 5. novembra 1954 v Detroitu v ameriški zvezni državi Michigan. Diplomiral je iz ekonomije na harvardski univerzi, kjer je pozneje tudi predaval. Revija Time ga je dvakrat uvrstila na svoj seznam stotih najvplivnejših svetovnih voditeljev, revija The Economist pa ga uvršča med tri najvplivnejše še živeče ekonomiste.

Sachs je specialist za monetarno teorijo in mednarodne finance.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh