Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezuiti pozvali morebitne žrtve p. Rupnika k podaji prijav

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 19. 12. 2022 / 08:52
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.12.2022 / 11:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezuiti pozvali morebitne žrtve p. Rupnika k podaji prijav
Delegat mednarodnih jezuitskih hiš v Rimu p. Johan Verschueren. FOTO: Spletna stran jezuieten.org

Jezuiti pozvali morebitne žrtve p. Rupnika k podaji prijav

Vodstvo jezuitskega katoliškega reda je v nedeljo pozvalo vse morebitne žrtve spolnih zlorab slovenskega patra Marka Rupnika, naj to prijavijo.

Poziv so izdali, potem ko je italijanski časopis Domani v nedeljo objavil izpoved nekdanje redovnice, ki se je pritožila tudi leta 2021. Rupnikov nadrejeni p. Johan Verschueren je v nedeljo dejal, da želi pojasniti nekatera vprašanja okrog primera in pozval vse, ki vedo kaj o starih in novih obtožbah, naj se javijo na njihov elektronski naslov, poroča tiskovna agencija AP. "Moja glavna skrb gre vsem tistim, ki so trpeli in kličem vse, ki želijo narediti novo prijavo, ali želi razpravljati o že podanih prijavah, naj stopijo z mano v stik," je sporočil in dodal, da sprejemajo prijave v angleškem, francoskem, italijanskem, španskem, nizozemskem in nemškem jeziku.

E-naslov, kjer jezuiti zbirajo prijave: teamreferente.dir@gmail.com.

"Primer p. Marka Rupnika je pokazal, koliko se moramo še naučiti o trpljenju ljudi. Ta primer, tako kot drugi, povzroča osuplost in žalost. Vabi nas k razumevanju in sočutju z vsemi, vpletenimi v ta primer. Sooča nas z izzivom spoštovanja te bolečine, a hkrati se moramo zavzeti za pričetek postopkov, ki jih zahtevata civilno ali kanonsko pravo. O tem bomo obveščali javnost brez skrivanja dejstev. Obenem pa bomo, v luči evangelija in izkušenj drugih ljudi, poskušali zgraditi pot k celjenju povzročenih ran," se je zavzel p. Arturo Sosa, vrhovni predstojnik jezuitov.  

Kupi v trgovini

Zakaj verujem?
Duhovna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh