Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus, ti si živa voda

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 01. 2022 / 19:00
Oznake: Duhovnost, Molitev, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.01.2022 / 14:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezus, ti si živa voda
Bodi zame kot voda, ki pogasi mojo žejo po ljubezni. FOTO: Andrej Praznik

Jezus, ti si živa voda

Včasih se v življenju znajdemo kot v puščavi, kjer ne vidim več pravega smisla – ne v svojem življenju, ne v delu, ki ga opravljamo.

Kljub velikemu številu obveznosti in neprestanemu hitenju, se zdi vse naše delo brezplodno in nepomembno. Jezus pa nas vabi: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28). 

V težkih dneh in brezizhodnih situacijah nam je lahko v pomoč tudi naslednja molitev, ki jo je zapisal nemški benediktinski menih in avtor številnih knjig Anselm Grün.

Jezus, Samarijanki si obljubil, da ji boš dal vode, ki bo postala v njej živi vir. Ne bo ji več treba zajemati vode in nikoli več ne bo žejna. 

Jezus, včasih se počutim izsušen/a. Nimam več zamisli, kako naj oblikujem svoje življenje. Kako naj se pogovarjam z drugimi in kaj naj z njimi počnem. Vse mi postaja dolgočasno.

Takrat si močno želim, da bi me ponovno oživil in me naredil za živi vir. Želim si, da prebudiš mojo zaspanost in mi podariš novo življenje. 

Bodi zame kot voda, ki pogasi mojo žejo po ljubezni in me poživi, da bo skozme znova steklo življenje in da bom postal/a vir blagoslova tudi za druge.


Kupi v trgovini

Prošnje vernikov- Sveti časi
Liturgične knjige
29,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh