Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jožici Ličen nagrada Nadje Maganja

Za vas piše:
J. P.
Objava: 05. 09. 2023 / 06:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2023 / 09:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jožici Ličen nagrada Nadje Maganja
Jožici Ličen so nagrado podelili Ivo Jevnikar, mož Nadje Maganja, njun sin in tržaške organizacije. FOTO: Ksenja Hočevar

Jožici Ličen nagrada Nadje Maganja

Letošnjo nagrado Nadje Maganja so na Opčinah pri Trstu podelili prostovoljki, publicistki in humanitarni delavki Jožici Ličen.

Priznanje, sestavljeno iz umetnine kiparke Zalke Arnšek in denarne vsote, zbrane s prostovoljnimi prispevki podpornikov pobude, je Ličnova prejela sinoči na prireditvi v šotoru Drage v parku Finžgarjevega doma na Opčinah.

Prejemnica nagrade prof. Nadje Maganja Jožica Ličen. FOTO: Ksenja Hočevar

Nagrado so ji podelili Ivo Jevnikar, mož Nadje Maganja, njun sin in tržaške organizacije. Pokojno Nadjo Maganja je predstavil Tomaž Simčič, predsednik Slovenske prosvete iz Trsta, prejemnico pa Sergij Pahor, dolgoletni vodja Društva slovenskih izobražencev v Trstu.

Zbrane je nagovoril tudi koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. FOTO: Ksenja Hočevar

Zbrane je na večernem srečanju nagovoril tudi koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, v kulturnem programu pa je sodeloval pevec in glasbenik Gianni Rijavec.

Odbor za nagrado, letos so podelili že 14. zapovrstjo, sestavljajo predstavniki Društva slovenskih izobražencev, Slovenske zamejske skavtske organizacije, Skupnosti sv. Egidija Furlanije – Julijske krajine in Nadjine družine.

Prireditev s podelitvijo pod šotorom Drage v parku Finžgarjevega doma na Opčinah. FOTO: Ksenja Hočevar

Nagrado, namenjeno izjemnim ženskam, so v spomin na šolnico in kulturno delavko Nadjo Maganja Jevnikar (Trst, 9. septembra 1951 – Repentabor, 8. februarja 2006) prvič podelili 22. februarja 2010.

Namen nagrade je spodbujati smisel za vrednote, ki so odlikovale njeno življenje, zlasti krščansko vero, molitev, čut za delo v dobrobit ljudi, zavezanost ekumenskemu in medverskemu dialogu, solidarnost s šibkimi in potrebnimi.

Pokojno prof. Nadjo Maganja je predstavil Tomaž Simčič. FOTO: Ksenja Hočevar

Te vrednote pooseblja tudi Jožica Ličen, dolgoletna sodelavka in tudi ravnateljica Škofijske karitas Koper, ki je v treh desetletjih pomagala do lepšega življenja mnogim družinam in posameznikom.

Jožica Ličen, škof Jurij Bizjak in Ivo Jevnikar. FOTO: Ksenja Hočevar

Jožica Ličen je med drugim ustanovila nov projekt v slovenskem prostoru in širše, Umetniki za Karitas, za zvesto služenje Cerkvi med Slovenci pa so ji slovenski škofje letos podelili tudi najvišje priznanje, odličje sv. Cirila in Metoda.

Prvo nagrado prof. Nadje Maganja je leta 2010 prejela zdravnica onkologinja in publicistka Metka Klevišar (tudi Družinina sodelavka), lani pa so jo podelili zdravnici geriatrinji Alessandri Coin, ki se že vrsto let ukvarja z izrinjenimi iz družbe.

Nagrado Nadje Maganja so podelili že štirinajstič. FOTO: Ksenja Hočevar

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh