Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Junaki 3. nadstropja predali zlate pentljice Igorju Zorčiču in Anžetu Logarju

Za vas piše:
H. A. / STA
Objava: 10. 09. 2021 / 19:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 19:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Junaki 3. nadstropja predali zlate pentljice Igorju Zorčiču in Anžetu Logarju
Junaki 3. nadstropja z zlatimi pentljami povezujejo otroke z rakom po vsej Evropi. FOTO Twitter

Junaki 3. nadstropja predali zlate pentljice Igorju Zorčiču in Anžetu Logarju

Danes se je ekipa Gold ribbon Slovenia, otroci s hemato-onkološkega oddelka pediatrične klinike, srečala s predsednikom DZ Igorjem Zorčičem ter ministrom za zunanje zadeve dr. Anžetom Logarjem. Otroci so jima izročili zlate pentljice, ki veljajo za mednarodni simbol otroškega raka.

September velja za mednarodni mesec ozaveščanja o raku otrok in časovno sovpada s slovenskim predsedovanjem Svetu EU. Boj proti raku pa je tudi del slovenskih prednostnih nalog delovanja v EU že vse od začetka slovenskega članstva. Zlate pentljice veljajo za simbol boja, ki ga bijejo otroci in z njimi njihove družine.

Predsednik DZ se je s podpisom na veliko zlate pentljo zavezal, da bo k njihovem nošenju povabil tudi poslanke in poslance, ki bodo tako izkazali podporo otrokom, ki se zdravijo za rakom. Otroci so s predsednikom DZ delili tudi svoje osebne zgodbe ob premagovanju težke bolezni. Pri tem so izrazili željo, da se jim podporo izkaže z nasmehi, ne z jokom in pomilovanjem. 

Pentlje je sprejel tudi zunanji minister. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve

Življenje nas vedno znova postavlja pred preizkušnje in s tem se moramo boriti. (Igor Zorčič)

Ekipo otrok Gold ribbon Slovenija je sprejel tudi minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar, ki jim je obljubil, da bo njihovo sporočilo naslednji teden prenesel v hišo evropske demokracije v Strassbourg. Na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta bo zunanji minister pentljice predal predsedniku parlamenta, slovenskim poslancem in drugim sogovornikom in s tem tudi simbolično izkazal zavezanosti Slovenije problematiki otroškega raka, poroča vlada. Obenem je tudi pohvalil prizadevanja skupine, ki na takšen način povezuje otroke z rakom po vsej Evropi.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Lambert Ehrlich - Prerok slovenskega naroda
Zgodovina
42,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh