Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je zares vredno?

Za vas piše:
p. Milan Bizant
Objava: 26. 07. 2023 / 08:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2023 / 10:12
Kaj je zares vredno?
P. Milan Bizant. FOTO: Tatjana Splichal

Kaj je zares vredno?

Bilo je po nekaj letih, ko sem bil zaposlen v podjetju za projektiranje elektroenergetskih objektov. Bil sem v ekipi za avtomatizacijo. Zelo dobro smo se razumeli med seboj.

Delo je bilo zelo zanimivo in ustvarjalno; v glavnem z računalnikom (bil sem v eni prvih generacij prehajanja v digitalno tehnologijo, v sredini osemdesetih let). Delavnik je minil, kot bi trenil. Pa vendar, ko sem si predstavljal, da bi to počel vse življenje, nisem bil miren v srcu. Še posebej ob podobi, da bi toliko presedel pred računalnikom, sem čutil v sebi, kako mi manjka stika s človekom. Odločil sem se zapustiti to ter se podati v novost, kjer bo več neposrednega dotikanja človeškega življenja. Spominjam se besed sodelavca: »Ali se ti ne zdi škoda vreči proč, kar si v teh letih dosegel in zgradil?« Dejansko je bilo treba nekaj »prodati«, da sem lahko stopil v novo – kot govori Jezusova prilika o nebeškem kraljestvu.

Celota življenja

Ko gre za službo, je to nekaj (je pa res, da v službi preživimo kar velik del življenja); ko pa gre za celoto življenja, je vse skupaj mnogo bolj odločilno.

Nekateri ljudje se ženejo za materialnimi dobrinami, ime...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh