Zapri
Iskanje

Kaj sploh so čudeži?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 16. 08. 2022 / 09:53
Oznake: Cerkev, Vera, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2022 / 10:07
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kaj sploh so čudeži?

Kaj sploh so čudeži?
Mojca Purger je urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Da verjameš v čudeže, moraš biti veren ali vsaj dopuščati možnost, da nekdo posega v naše življenje »od zgoraj«. Pa vendar so me nekateri opozorili, da je treba biti z besedo čudež na naslovnici katoliške revije previden, saj je Cerkev zelo stroga glede tega, kaj razglasi za čudež.

Da je npr. nekdo čudežno ozdravel, Cerkev prizna le, če komisija sedmih uglednih zdravnikov ne najde nikakršnega znanstvenega razloga za ozdravljenje in če je bilo ozdravljenje na neko priprošnjo.

Čudeži presegajo zakone narave, njihov avtor pa je Bog, da bi nam pokazal, da je On z nami in nam pomaga. V Fatimi je množica lahko opazovala sonce, ki se je vrtelo, da bi spoznali, da se pastirčkom resnično prikazuje Marija. V italijanskem Lancianu se je v 8. stoletju dvomljivemu menihu hostija spremenila v kos mesa, vino v kri. Oboje ostaja nestrohnjeno, znanstveniki pa so l. 1976 potrdili, da gre za tkivo srčne mišice. In še in še bi lahko naštevali. Nešteto je še čudežev, ki niso priznani. Bog vendar presega naše zahteve in pričakovanja. Morda imate tudi vi izkušnjo Božje milosti in verjamete, da se vam je zgodil čudež, tudi če ni uradno priznan.

C. S. Lewis je lepo zapisal: »Čudeži v malih črkah ponavljajo isto zgodbo, ki je po vsem svetu napisana za nekatere v prevelikih črkah, da bi videli.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh