Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj sploh so čudeži?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 16. 08. 2022 / 09:53
Oznake: Cerkev, Vera, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2022 / 10:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj sploh so čudeži?
Mojca Purger je urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Kaj sploh so čudeži?

Da verjameš v čudeže, moraš biti veren ali vsaj dopuščati možnost, da nekdo posega v naše življenje »od zgoraj«. Pa vendar so me nekateri opozorili, da je treba biti z besedo čudež na naslovnici katoliške revije previden, saj je Cerkev zelo stroga glede tega, kaj razglasi za čudež.

Da je npr. nekdo čudežno ozdravel, Cerkev prizna le, če komisija sedmih uglednih zdravnikov ne najde nikakršnega znanstvenega razloga za ozdravljenje in če je bilo ozdravljenje na neko priprošnjo.

Čudeži presegajo zakone narave, njihov avtor pa je Bog, da bi nam pokazal, da je On z nami in nam pomaga. V Fatimi je množica lahko opazovala sonce, ki se je vrtelo, da bi spoznali, da se pastirčkom resnično prikazuje Marija. V italijanskem Lancianu se je v 8. stoletju dvomljivemu menihu hostija spremenila v kos mesa, vino v kri. Oboje ostaja nestrohnjeno, znanstveniki pa so l. 1976 potrdili, da gre za tkivo srčne mišice. In še in še bi lahko naštevali. Nešteto je še čudežev, ki niso priznani. Bog vendar presega naše zahteve in pričakovanja. Morda imate tudi vi izkušnjo Božje milosti in verjamete, da se vam je zgodil čudež, tudi če ni uradno priznan.

C. S. Lewis je lepo zapisal: »Čudeži v malih črkah ponavljajo isto zgodbo, ki je po vsem svetu napisana za nekatere v prevelikih črkah, da bi videli.«

Kupi v trgovini

Ti si pravi čudež!
Za otroke
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh