Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako vztrajati pri postnih zaobljubah?

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 07. 04. 2022 / 17:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2022 / 16:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kako vztrajati pri postnih zaobljubah?
Vztrajajmo na poti proti cilju. FOTO: Pexels

Kako vztrajati pri postnih zaobljubah?

Postni čas je čas za molitev, dobra dela in odpovedi.

Vsak od nas pa si zada tudi kakšno postno zaobljubo: več bom molil, bral Sveto pismo, se odpovedal družbenim omrežjem, poskrbel za zdrav življenjski slog in bil prijaznejši do svojih bližnjih … 

Ko gre naš post »narobe« … 

A kaj hitro se zgodi, da naši postni načrti »splavajo« po vodi. Kakšen dan, dva, morda celo teden dni še nekako zdržimo in vztrajamo, potem pa počasi opešamo in se vrnemo v stare tirnice. 

Vendar naš post ne more iti »narobe«, je prepričan Will Wright, ki je v enem od svojih razmišljanj, objavljenih na spletni strani Catholic Link, zapisal: »Postni čas ne more iti "narobe". Post je Božji dar in priložnost, da ponovno vzpostavimo red v našem življenju. Je tudi priložnost, da ponovno vzpostavimo red in harmonijo v naših dušah.«

Postni čas je priložnost, da ponovno vzpostavimo red v našem življenju.

Običajno se za postno akcijo odločimo že na začetkom postnega časa, nič pa ni narobe, če tekom teh 40 dni za postno akcijo izberemo kaj drugega ali preprosto prosimo Boga, da nam pokaže pravo pot. 

»Namesto da bi vse zastavljene načrte opustili ali obupavali, se preprosto vrnimo na pot. Prosimo Boga, da bi nam dal milost, začeti znova,« nas vabi Wright. 

Neizogibno je, da bomo kdaj tudi padli. Vendar Bog nad nami nikoli ne obupa. FOTO: Pexels

Povabilo k vztrajanju in zvestobi 

Skušnjave, prepreke in preizkušnje niso bile tuje niti piscem svetopisemskih besedil. Tako je v Matejevem evangeliju zapisano: »Bedite in molíte, da ne pridete v skušnjavo! Duh je sicer voljan, a meso je slabotno« (Mt 26,41).

Na drugem mestu pa nas svetopisemske besede vabijo k vztrajanju: »Kajti sedemkrat pade pravični in spet vstane, krivični pa se spotikajo v hudobijo« (Prg 24,16). 

Prosimo Boga, da nam pomaga na poti k svetlobi prihajajočih velikonočnih praznikov.

Neizogibno je, da bomo kdaj tudi padli. Del naše človeške narave je, da smo nagnjeni h grehu, da smo šibki in da nam pogosto ne uspe, kar želimo doseči. 

Vendar Bog nikoli ne obupa nad nami, zato tudi mi ne bodimo malodušni in ne obupujmo. Vztrajajmo in prosimo Boga, da nam pomaga na poti k svetlobi prihajajočih velikonočnih praznikov. 


Nalaganje
Nazaj na vrh