Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako z delom zapolniti čas po upokojitvi

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 24. 08. 2022 / 06:30
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2022 / 06:55
Kako z delom zapolniti čas po upokojitvi
Fotografija je simbolična. FOTO: Pexels

Kako z delom zapolniti čas po upokojitvi

Ko se je Mitja Pajek pred leti v službi ukvarjal s kadrovanjem, je imel precej težav z iskanjem primernega kadra. Hkrati je imel priložnost sodelovati z mlajšim upokojencem, ki se je izkazal s številnimi izkušnjami, poznanstvi, fleksibilnostjo in veseljem do reševanja izzivov. Tako je dobil idejo o ustanovitvi spletne platforme SeniorDela.si.

Upokojenci velikokrat tarnajo, da imajo po upokojitvi še manj časa. Kaj jih potemtakem vodi k odločitvi, da po dopolnjeni delovni dobi še vedno ostajajo aktivni delavci?

Največkrat gre za dve stvari. Prva je, da želijo ostati aktivni, izkoristiti svoja znanja in izkušnje in še naprej dajati nek doprinos družbi. Seniorji zelo nesebično predajajo svoje znanje, če ga le imajo komu predati.

Drugi razlog pa je, da si ustvarijo dodaten prihodek, da si lahko omogočijo malo bolj dostojno življenje. Velikokrat so pokojnine prenizke, da bi lahko ohranjali standard, ki so ga imeli prej in ki si ga zaslužijo.

Seveda tudi velikokrat slišim, da bi radi le zapolnili svoj čas. Zato smo portal zasnovali ne samo za povezovanje seniorjev s podjetji, ampak tudi z zasebnimi ponudniki dela, na primer za pomoč pri delu na vrtu, pri varstvu otrok itd. Prav tako se marsikomu zdi super ideja, da je upokojitev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh