Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas in Hofer združila moči za pomoč otrokom in družinam v stiski

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 01. 12. 2022 / 10:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.12.2022 / 07:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas in Hofer združila moči za pomoč otrokom in družinam v stiski
FOTO: Spletna stran Slovenske karitas

Karitas in Hofer združila moči za pomoč otrokom in družinam v stiski

Slovenska karitas bo prihajajoči in naslednji konec tedna v vseh 91 trgovinah Hofer po Sloveniji izvedla predpraznično dobrodelno akcijo zbiranja izdelkov za otroke, posameznike in družine v stiski.

Žal si mnogi težko privoščijo dobrine za osnovno preživetje, zato bodo hvaležni vsem kupcem, ki bodo v posebne košare pri pakirnem pultu ali ob izhodu iz trgovin Hofer prostovoljcem Karitasa oddali prehranske ali higienske izdelke, sporočajo s Slovenske karitas.

Katere izdelke ljudje najbolj potrebujejo?

Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja. Socialno ogroženi posamezniki in družine najbolj potrebujejo naslednje izdelke:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze,
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko,
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po lastni izbiri.

Kdaj bo potekala akcija? V petek, 2. 12., in soboto, 3. 12., ter v petek, 9. 12., in soboto, 10. 12. v vseh trgovinah Hofer.

Verjamejo v dober odziv

»Tudi letos smo se odločili podpreti sedaj že tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja izdelkov za ljudi v stiski. Verjamemo v dober odziv naših kupcev, poleg tega pa bo tudi vsaka od naših 91 trgovin dodala voziček živil v vrednosti 50 evrov,« pred začetkom akcije pravijo v Hoferju.

V Slovenski karitas pa dodajajo, da »vsak, ki je prijazno nagovorjen, tudi rad pomaga, ker je dobrota del srca. Hvaležni smo za lep odziv Slovencev v številnih dobrodelnih akcijah, še posebej v zadnjem letu. Več kot je stisk, večje so potrebe. S hvaležnostjo se tudi tokrat obračamo na darovalce, ki bodo s poklonjeno hrano ali drugimi izdelki polepšali prihajajoče praznike številnih slovenskih družin.«

Nalaganje
Nazaj na vrh