Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katehetska olimpijada o življenju škofa Smeja

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 02. 2022 / 12:55
Oznake: Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2022 / 13:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Katehetska olimpijada o življenju škofa Smeja
Škof Smej se je rodil na današnji dan leta 1922 v Bogojini. FOTO: Karlo Smodiš

Katehetska olimpijada o življenju škofa Smeja

V letu, ko obhajamo 100-letnico rojstva škofa dr. Jožefa Smeja, v mariborski metropoliji pripravljajo katehetsko olimpijado, ki bo potekala v spomladanskem času.

Voditelj Škofijskega odbora za ministrante mag. Simon Štihec je na spletni strani soboške škofije zapisal, da je škof Smej »s svojo duhovno držo in s svojim duhovniškim, kulturnim in znanstvenim delom globoko zaznamoval vso mariborsko metropolijo in tudi ljudi izven nje.«

Kdo je krstil Jožefa Smeja? (eno od vprašanj za pripravo na tekmovanje)

Kdo lahko sodeluje na olimpijadi?

Kot piše v gradivuki so ga pripravili v okviru priprav na olimpijado, lahko na njej sodelujejo katehiziranci vseh župnij mariborske metropolije, to pomeni iz škofij Murska Sobota, Maribor in Celje. Iz posamezne župnije lahko sodeluje več skupin, posamezno skupino pa sestavljajo trije katehiziranci od 4. do 9. razreda.

Cerkev Gospodovega vnebohoda v Bogojini. FOTO: Ivo Žajdela

Prijave in predtekmovanje

Prijave katehetskih skupin so možne do 15. marca 2022. Predtekmovanja po posameznih škofijah bodo potekala po veliki noči, točni datumi bodo znani in objavljeni po zaključku prijav. Predtekmovanje, ki bo potekalo v pisni obliki, se bo odvijalo v eni izmed župnij v posamezni škofiji.

Rok za prijavo katehetskih skupin je 15. marec, predtekmovanja bodo po veliki noči, finale pa bo v maju ali juniju v Bogojini.

Finale v Bogojini

Tri najboljše skupine iz posamezne škofije se bodo pomerile v velikem finalu, ki bo konec maja ali junija v Bogojini. Po finalnem obračunu je predvidena zaključna zahvalna sveta maša v župnijski cerkvi Gospodovega vnebohoda v Bogojini, po maši pa molitev na grobu škofa Smeja. Vse omenjene dejavnosti se bodo odvijale glede na epidemiološke razmere, še piše v gradivu.

Nalaganje
Nazaj na vrh