Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kdor ne gori, ne sveti (ne zažiga).«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 05. 04. 2023 / 12:18
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2023 / 12:23
»Kdor ne gori, ne sveti (ne zažiga).«
Luka Passi. FOTO: Splet

»Kdor ne gori, ne sveti (ne zažiga).«

Blaženi Luka Passi, duhovnik, redovni ustanovitelj »Ne iščite zemeljskih dobrin, ampak nebeške. Ne pozabite, da Jezus Kristus za rešitev ene same duše porabi vso svojo najdragocenejšo kri. Molite in spodbujajte ljudi k molitvi: molitev odloča o vsem. Vedno se spomnite besed: 'Glava iz lesa in srce iz ognja', veliko ljubite in malo razmišljajte. Pri svojih dejanjih poskrbite, da boste imeli prave namene, saj bo potem Gospod blagoslovil tudi krivice, ki jih boste morda storili. Izročiti se moramo v roke Boga, ki nas ljubi bolj kot nežna mati, in zaupati njemu, ki lahko stori vse, medtem ko mi s svoje strani storimo, kar zmoremo.«

Ime: Povezano naj bi bilo z latinsko besedo lux, lucis, »svetloba, svetlost, sijaj«.

Rojen: 22. januarja 1789 v Bergamu v Italiji.

Umrl: 18. aprila 1866 v Benetkah.

Družina: Bil je prvi od enajstih otrok grofa Henrika Passija de Preposulo in Katarini, roj. Corner. Družino je odlikovala trdna katoliška vera, poleg Luka sta postala duhovnika tudi njegova brata Marko in Jožef.

Semenišče: Zaradi političnih razmer je grof Henrik družino preselil v svojo podeželsko vilo v Calcinatu, ki je leta 1798, ko je bilo semenišče ukinjeno, postala stalna rezidenca za bergamske semeniščnike. Luka se je v semenišču odlikoval po gorečem duhovnem življenju, predanosti Mariji in zavzetosti za študij.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh