Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ker zagovarjamo svetost življenja, nas imajo za nasilneže

Za vas piše:
Marjeta Bec
Objava: 11. 10. 2023 / 13:32
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2023 / 14:51
Ker zagovarjamo svetost življenja, nas imajo za nasilneže
Marjeta Bec. FOTO: Osebni arhiv

Ker zagovarjamo svetost življenja, nas imajo za nasilneže

Vam zaupam, kaj je bila moja prva misel, ko sem na družbenih omrežjih zasledila fotografijo zastavic, ki so jih na Kongresnem trgu v spomin na 190 razredov otrok, ki se jih vsako leto splavi v Sloveniji, postavili predstavniki Pohoda za življenje? »To je pa pogumno dejanje! Me prav zanima, koliko časa bo ta opomnik ostal nedotaknjen.«

Ni bilo treba čakati dolgo. Pogled na prikazano kruto dejstvo, da ob skrb vzbujajočem zmanjševanju natalitete vsako leto umre 4.000 nedolžnih otrok, je za mnoge enostavno pretežak.

V preteklih dneh smo žal dočakali trenutek, ki smo ga lahko že nekaj časa pričakovali. Do sedaj smo bili ob zagovarjanju človeškega življenja in borbi za nerojene otroke označeni za nazadnjake, ki želijo ženske vrniti pred štedilnik ali celo v srednji vek. Ob tem smo morda le zamahnili z roko, navajeni pogleda družbe na naše »nepopularne« vrednote. Ko te dovolj dolgo zmerjajo, počasi postaneš imun na zmerljivke.

Toda zdaj je javno izražanje naših stališč dobilo nalepko, ob kateri ne bi smeli zamahniti z roko. Postali smo nasilneži. Tiha molitev pred porodnišnico? Nasilje! Plakat, ki opozarja na tisoče splavljenih otrok? Nasilje!

Samo še vprašanje časa je bilo, kdaj nas bodo tisti, ki imajo polna usta človekovih pravic, označili za nasilneže in postavili pred sodišče. Zakonod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh