Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kjer se poveže lepota podob, glasbe in besede

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 27. 09. 2023 / 09:12
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2023 / 13:50
Kjer se poveže lepota podob, glasbe in besede
Diana Novak, uršulinka. FOTO: Tatjana Splichal

Kjer se poveže lepota podob, glasbe in besede

V uršulinski cerkvi v Ljubljani in v stolni cerkvi v Novem mestu z oktobrom nadaljujejo s koncerti Sakralnega abonmaja; med drugim bomo že oktobra slišali nove skladbe na besedila Cvetane Priol in sv. matere Terezije.

V Ljubljani se z oktobrom začenja dvanajsta sezona Sakralnega abonmaja, v Novem mestu z januarjem šesta. Desetine vrhunskih glasbenikov je v tem času v uršulinski cerkvi Sv. Trojice in v stolni cerkvi sv. Nikolaja izvedlo sakralna dela iz slovenske in svetovne glasbene zakladnice. Z vsebinskima vodjema, s. Diano Novak v Ljubljani in Matejem Burgerjem v Novem mestu, smo pogledali, kaj v glasbeni ponudbi obeh mest prinaša Sakralni abonma in kaj bodo ponudili v prihajajočih sezonah. Medijski sponzor obeh je Družina.

Kakšno mesto ima Sakralni abonma v ponudbah vseh vrst dobre glasbe, tudi sakralne?

S. Diana Novak: Res je ponudba koncertov sakralne glasbe v današnjem času kar velika. Samo po cerkvah v Ljubljani in širši okolici se vsak mesec odvije več koncertov, na katerih lahko prisluhnemo zelo kvalitetnim in vsebinsko zaokroženim programom sakralnih koncertov ter pogosto tudi vrhunskim izvedbam ljubiteljskih zborov in zasedbam profesionalnih glasbenikov....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh