Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ključno vprašanje 21. stoletja

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 27. 10. 2021 / 12:58
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2021 / 13:06
Ključno vprašanje 21. stoletja
Posveta v Slovenski matici so se »v živo« udeležili Martin Brecelj, Ivo Jevnikar, Martin Sušnik, Erika Jazbar, pobudnik Andrej Lokar, Igor Škamperle, Marijan Kravos in Jernej Šček, predstavljeni pa sta bili še predavanji Davida Bandlja in Milana Obida.

Ključno vprašanje 21. stoletja

Posvet Identiteta včeraj, danes, jutri je ponudil zamejski in zdomski pogled na vprašanja, ki si jih slovenska kultura v matici tako rekoč ne zastavlja

Kulturno-umetniško društvo KUD KDO je v sodelovanju z založbo Družina in ob podpori Urada za Slovence po svetu v četrtek, 21. oktobra, v dvorani Slovenske matice v Ljubljani priredilo simpozij, na katerem so predavatelji z različnih zornih kotov osvetlili vprašanje identitete. Če skoraj vse sodobne filozofske usmeritve soglašajo, da je že sedaj in bo v prihodnje še toliko bolj prav vprašanje identitete središčno, pa se osrednja slovenska kultura, ki je bila v preteklosti ustvarjalka in nosilka narodove istovetnosti, nanj, kot je ugotavljalo simpozijsko izhodišče, sploh ne odziva. Izziv, naj to vendarle stori, so ji s posvetom v Slovenski matici postavili (namenoma izključno) zamejski in zdomski misleci, saj ti ta vprašanja doživljajo in premišljujejo dobesedno na vsakdanji ravni, kar so potrdili številni nastopi (v tem poročilu lahko seveda omenimo le nekatere, celoten posvet pa si lahko ogledate na Youtube kanalu Družinamedia).

Ko subkultura postane »elit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh